nowmag.gr

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμη σε έξαρση και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην κοινωνία μας αφού το lockdown στην χώρα μας πήρε παράταση μέχρι τις 10 Μαΐου. Προβλήματα έχει δημιουργήσει η πανδημία και στην αγορά και όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο κορονοϊός ίσως αλλάξει για πάντα την συμπεριφορά των ανθρώπων.

Αρκετοί άνθρωποι στις μέρες μας παρόλο που οι τράπεζες προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές επιλέγουν να ολοκληρώνουν τις αγορές τους με μετρητά. Όπως έδειξε προηγουμένως μία έρευνα, ο επικίνδυνος ιός μπορεί να ζήσει πάνω σε χαρτόνι για περισσότερες από 24 ώρες ενώ σε σκληρή επιφάνεια αντέχει μέχρι και εννιά ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία αγορά που θα ολοκληρωθεί με την χρήση της κάρτας γλιτώνει τον αγοραστή από το να έρθει σε επαφή με ξένα αντικείμενα όπως είναι τα μετρητά τα οποία έχουν ακουμπήσει προηγουμένως χιλιάδες άτομα.

Ο Oz Alon, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HoneyBook, μίας χρηματοοικονομικής τεχνολογικής startup εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο δήλωσε:

Αυτό είναι ένα τεράστιο γεγονός στον κόσμο, οι άνθρωποι πρόκειται να αλλάξουν την συμπεριφορά τους και πολλά πράγματα που δεν κατάφεραν να υιοθετηθούν θα πάρουν μία ώθηση.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι κυβερνήσεις ελέγχουν πως θα επιστρέψει η κοινωνία στους κανονικούς της ρυθμούς και πως θα ανοίξει εκ νέου η οικονομία η οποία έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία. Οι ανέπαφες αγορές θα παίξουν σημαντικό παράγοντα σε πολυσύχναστα κέντρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να φοράμε μάσκα.

Οι ανέπαφες συναλλαγές σε ορισμένες χώρες όπως είναι ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Πολωνία έχουν επιβληθεί ενώ η Visa και η MasterCard προσπαθούν να βρουν τρόπους για να πείσουν τους καταναλωτές να ολοκληρώνουν τις αγορές τους ανέπαφα.

Τέλος, στην κοινωνία ίσως έρθουν και νέες τεχνολογίες όπως είναι τα delivery drones και robot τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσουν να ολοκληρώνουν ορισμένες παραγγελίες στην αγροτική Βιρτζίνια. Εσείς πως προτιμάτε να ολοκληρώνετε τις αγορές σας; Με μετρητά ή με ανέπαφη πληρωμή;

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση Μ.Παρασκευή 17/4/2020)

You May Like This