nowmag.gr

Η εφαρμογή τηλεματικής του ΟΑΣΑ για smartphones έλαβε πρόσφατα σημαντική αναβάθμιση, 8 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της όπως μας ενημερώνει το athenstransport.com.

Μέσω του app, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε real-time πληροφορίες δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ.  

H ανανεωμένη εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε iPhone ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και η έκδοση για Android. Η παλαιότερη εφαρμογή είχε δεχθεί αρκετά σχόλια κριτικές για bugs και την έλλειψη ενημερώσεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η έκδοση για την πλατφόρμα του Android είχε μείνει αμετάβλητη από το 2020.

Εκτός από την ανανέωση στο περιβάλλον και την υποστήριξη dark mode, μεταξύ των νέων δυνατοτήτων στην ενημερωμένη εφαρμογή για iPhone είναι οι ειδοποιήσεις για επόμενες αφίξεις λεωφορείων ακόμα και με την εφαρμογή κλειστή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη λειτουργία των Live Activities που παρουσιάστηκαν αρχικά με το iOS 16. Επίσης, στην αρχική οθόνη εμφανίζεται πλέον χάρτης με κοντινές στάσεις βάσει τοποθεσίας.

H αναβάθμιση της εφαρμογής έρχεται μέσα στο πλαίσιο ευρύτερου εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεματικής του OΑΣΑ. Αυτός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση QR codes σε 7. 500 στάσεις μέσω των οποίων οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στη σελίδα της τηλεματικής με τις αφίξεις των επόμενων λεωφορείων. Στόχος των τελευταίων είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό μέσω της τεχνολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την ανανεωμένη εφαρμογή για iPhone πατώντας εδώ, ενώ σύντομα θα ενημερωθεί και η έκδοση για Android μέσω Play Store που βρίσκεται εδώ.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/2/2024)

You May Like This