nowmag.gr

Η πρώτη δημόσια έκδοση του Visual Studio 2022 θα κυκλοφορήσει το προσεχές καλοκαίρι σύμφωνα με τη Microsoft, φέρνοντας πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Visual Studio, η κορυφαία δηλαφή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών της Microsoft, θα είναι πιο γρήγορη χωρίς «βάρη» του παρελθόντος ενώ θα απευθύνεται από τον απλό developer που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο, μέχρι για την ανάπυξη τεράστιων projects.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το Visual Studio 2022 είναι η υποστήριξη 64-bit κάτι που σημαίνει ότι ο προγραμματιστής θα μπορεί να τρέχει, να επεξεργάζεται και να προχωρά σε debug απαιτητικών εφαρμογών χωρίς να ξεμένει από μνήμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι φεύγει η δυνατότητα ανάπτυξης 32-bit εφαρμογών, κάτι που παραμένει χωρίς να αλλάζει κάτι στο πεδίο αυτό στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον η εφαρμογή αποκτά μια ανανεωμένη εμφάνιση με αλλαγές όχι μόνο στο αισθητικό κομμάτι αλλά και στην ευχρηστία με άμεσο εντοπισμό σημαντικών λειτουργιών. Σε ότι αφορά την εμφάνιση πάντως οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν νέα εικονίδια, νέα γραμματοσειρά με την ονομασία Cascadia Code καθώς και μια πλήρη ανανέωση των application theme. Η Microsoft αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση ότι το Visual Studio 2022 θα παρέχει και χαρακτηριστικά προσωποποιημένα προκειμένου ο κάθε developer να φέρει το IDE περιβάλλον στα μέτρα του, αλλά για την ώρα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Το Visual Studio 2022 θα παρέχει πλήρη υποστήριξη για ολόκληρο το framework του .NET6 σε επίπεδο web, client και mobile εφαρμογών, απευθυνόμενο όχι μόνο σε Windows developers αλλά και σε Mac. Αυτό περιλαμβάνει την πλατφόρμα.NET MAUI για δημιουργία cross-platform client εφαρμογών που θα τρέχουν σε Windows, Android, macOS και iOS. Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης των web τεχνολογιών ASP.NET Blazer για την ανάπτυξη desktop εφαρμογών μέσω του .NET MAUI.

To νέο Visual Studio θα υποστηρίζει τη δημιουργία μοντέρνων εφαρμογών αλλά και εφαρμογών που απευθύνονται στο Azure Cloud. Η AI IntelliCode engine γίνεται καλύτερη στο να περιμένει την επόμενη κίνησή σας, προκειμένου να βοηθά τον χρήστη με την καθημερινότητά του προκειμένου αυτός να κάνει στη σωστή ενέργεια στο σωστό χρόνο και μέρος.

Δεν θα λείπουν δυνατότητες παράλληλης χρήσης της εφαρμογής και ενός project από δύο ή περισσότερα άτομα, όπως και καλύτερη αναζήτηση. Τέλος η έκδοση για Mac θα διαθέτει και αυτή με τη σειρά της νέο περιβάλλον που θα βρίσκεται σε αρμονία με την έκδοση για Windows, ενώ θα είναι πιο γρήγορη. Έμφαση έχει δοθεί και στην εμπειρία Git με την παρουσίαση του εργαλείου Git Changes.

Η κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Visual Studio 2022 θα πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά.

 

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/4/2021)

You May Like This