nowmag.gr

Η Apple ετοιμάζεται να ανανεώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της φέτος, ξεκινώντας με το iPad Pro μόλις αυτόν τον μήνα. Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που πρέπει να περιμένετε αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο iPad Pro φέτος…

Οθόνες OLED

Η μεγαλύτερη αλλαγή στα νέα μοντέλα iPad Pro θα είναι η μετάβαση σε οθόνες OLED. Επί του παρόντος, το iPad Pro 11 ιντσών χρησιμοποιεί οθόνη LCD με συμβατικό οπίσθιο φωτισμό. Στην πραγματικότητα, το iPad Pro 11 ιντσών χρησιμοποιεί το ίδιο πάνελ οθόνης από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018.

Το iPad Pro 12,9 ιντσών, εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό mini-LED από το 2021. Πρόκειται για μια αναβάθμιση σε σχέση με τον συμβατικό οπίσθιο φωτισμό που χρησιμοποιείται από το iPad Pro 11 ιντσών, επιτρέποντας σημαντικά υψηλότερη φωτεινότητα και καλύτερη αντίθεση.

Φέτος, ολόκληρη η σειρά iPad Pro θα ενοποιηθεί στις οθόνες OLED για πρώτη φορά. Αυτό θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη φορά που η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνες OLED εκτός του iPhone και του Apple Watch. Το iPad Pro 12,9 ιντσών μπορεί επίσης να γίνει ελαφρώς μεγαλύτερο φέτος, με το μέγεθος της οθόνης να αυξάνεται στις 13 ίντσες.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPad Pro 12,9 ιντσών με mini-LED το 2021, πολλές από τις κριτικές αναφέρονταν σε κάτι που ονομαζόταν «blooming». Οι οθόνες OLED θα πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα για το iPad Pro φέτος. Σε σύγκριση με τις mini-LED οθόνες, οι οθόνες OLED προσφέρουν σημαντικά καλύτερα επίπεδα μαύρου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ίδια τα εικονοστοιχεία είναι αυτά που παράγουν το φως, οπότε όταν αυτά τα εικονοστοιχεία πρέπει να είναι μαύρα, μπορούν να απενεργοποιηθούν εντελώς.

Νέο Magic Keyboard

Το νέο Magic Keyboard «θα κάνει το iPad Pro να μοιάζει περισσότερο με φορητό υπολογιστή και θα περιλαμβάνει ένα πιο στιβαρό πλαίσιο με αλουμίνιο», σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το Magic Keyboard έχει ενημερωθεί από την κυκλοφορία του το 2020.

Η Apple φέρεται επίσης να εργάζεται σε ένα νέο Apple Pencil που θα συνδυαστεί με το νέο iPad Pro. Σύμφωνα με μερικές διαφορετικές φήμες, το νέο Apple Pencil θα μπορούσε να διαθέτει την ενσωμάτωση Find My καθώς και μαγνητικά εναλλάξιμες μύτες που προσομοιώνουν διαφορετικά όργανα γραφής και σχεδίασης.

M3 chip

Τα νέα μοντέλα iPad Pro θα είναι επίσης, αναμφίβολα, πιο ισχυρά από τους προκατόχους τους. Η Apple αναμένεται να αναβαθμίσει τόσο το iPad Pro 11 ιντσών όσο και το 13 ιντσών στο τσιπ M3. Τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα μπορέσει πραγματικά το iPadOS να εκμεταλλευτεί αυτή την πρόσθετη ισχύ; Αυτό είναι στον αέρα προς το παρόν.

Πολύ πιο λεπτό σχέδιο

Ενώ ο παράγοντας μορφής και ο σχεδιασμός του iPad Pro έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος από το 2018, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν φέτος.

Σύμφωνα με τις διαστάσεις που διέρρευσαν που ελήφθησαν από το 9to5Mac, τα νέα μοντέλα iPad Pro θα είναι σημαντικά πιο λεπτά από τους προκατόχους τους.

  • iPad Pro 11 ιντσών (τρέχον): 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
  • iPad Pro 11 ιντσών (νέο): 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm
  • iPad Pro 12,9 ιντσών (τρέχον): 280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
  • iPad Pro 12,9 ιντσών (νέο): 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm

Όπως μπορείτε να δείτε, και τα δύο μεγέθη του νέου iPad Pro είναι σημαντικά πιο λεπτά από την προηγούμενη γενιά. Αυτό οφείλεται κυρίως στη νέα οθόνη OLED, η οποία είναι πολύ πιο λεπτή και έχει λιγότερα στρώματα από τα τρέχοντα πάνελ LCD.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/3/2024)

You May Like This