nowmag.gr

Επεκτείνοντας τη σειρά Mi 11 που έκανε το ντεμπούτο της πριν μερικές ημέρες, η Xiaomi ανακοίνωσε σήμερα στην Κίνα το Mi 11 Pro.

Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, Lei Jun, το Mi 11 Pro επιθυμεί να αποτελέσει «το βασικά του Android», αξιοποιώντας τα κορυφαία του τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και εμφάνιση. Αρχικά η εμφάνιση της συσκευή δεν απέχει πολύ από αυτή του Mi 11, με την εταιρεία να δίνει εμφάση στην πράσινη απόχρωση αλλά και στο πάχος το οποίο είναι μόλις 8.53 χιλιοστά, ενώ το βάρος βρίσκεται στα 208 γραμμάρια.

Η οθόνη του Mi 11 Pro είναι μία από τις καλύτερες που συναντάμε σε smartphone, κάτι που πιστοποιεί και η Display Mate. Με διαστάσεις 6,8 ιντσών και AMOLED τεχνολογία, η οθόνη του Mi 11 Pro υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz με ανάλυση 2K ενώ είναι ένα από τα πρώτα smartphones που διαθέτει πιστοποίηση Dolby Vision . Ερχόμενη από τις τηλεοράσεις, η σχετική HDR τεχνολογία προσφέρει σύμφωνα με τη Xiaomi καλύτερη αντίθεση, μεγαλύτερη πιστότητα χρωμάτων και φυσικά μεγαλύτερη φωτεινότητα. Τέλος η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus, το νέο ανθεκτικό γυαλό της Corning που προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις και γρατσουνιές από τους προκατόχους του.

Εσωτερικά υπάρχει ο Snapdragon 888 της Qualcomm που όχι μόνο προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στον Android χώρο, αλλά σε συνδυασμό με ένα εξελιγμένο σύστημα απαγωγής θερμότητας, το Mi 11 Pro τα καταφέρνει περίφημα και σε έντονη χρήση. Δίνοντας έμφαση στο σημείο αυτό, ο CEO της Xiaomi ανέφερε ότι οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν αυξημένη αυτονομία ακόμα και μετά από καθημερινή έντονη χρήση.

Αυτό γίνεται εφικτό σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh η οποία στηρίζεται σε μια νέα τεχνολογία που της επιτρέπει να χωρέσει σε ένα τόσο λεπτό σασί, αλλά και να υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 67W. Αυτή ολοκληρώνεται σε 36 λεπτά από το 0 στο 100% ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ίδιο ισχύει και στην ασύρματη φόρτιση. Όπως και στην προηγούμενη ναυαρχίδα της, έτσι και τώρα η Xiaomi προωθεί δύο συσκευασίες με την ίδια τιμή, με την πρώτη να περιλαμβάνει φορτιστή και καλώδιο ενώ τη δεύτερη τίποτα από τα δύο για οικολογικούς λόγους.

Η κύρια κάμερα του Mi 11 Pro στηρίζεται στον αισθητήρα ISOCELL GN2, τον οποίο η εταιρεία έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη Samsung. Με μέγεθος (1/1.12″, 1.4μm) πέντε φορές μεγαλύτερο του iPhone 12 Pro, η κύρια κάμερα της συσκευής προσφέρει λήψεις με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και εξαιρετικά αποτελέσματα το βράδυ, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Dual Pixel Pro. Υποστηρίζει ακόμα εγγραφή βίντεο στην 8K ανάλυση ενώ στη 4K ανάλυση υπάρχει οπτική σταθεροποίηση. Δεν λείπει και η λειτουργία λήψης πολύ αργού βίντεο στα 1920 καρέ/δευτερόλεπτο και στη Full HD ανάλυση.

O τηλεφακός των 8MP επιτρέπει οπτικό zoom στα 5x και ψηφιακό στα 50x, υποστηρίζοντας και αυτός οπτική σταθεροποίηση. Ο υπερευργώνιος φακός έχει ανάλυση 13MP χωρίς σταθεροποίηση ενώ για τις selfies σας, θα στηριχτείτε σε κάμερα των 20MP.

Στο πίσω μέρος δεσπόζει το τεράστιο camera module με αισθητήρες 50MP (OIS) + 48MP ultrawide 123º + 48MP telephoto (5x οπτικό zoom, 50χ ψηφιακό zoom, OIS) και δευτερεύουσα οθόνη 1.1’’ OLED ανάλυσης 294 x 126. Ε

Σε άλλα  χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τα στερεοφωνικά ηχεία, τη δημιουργία των οποίων έχει επιμεληθεί η Harman / Kardοn, η υποστήριξη αδιαβροχοποίησης IP68 κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε ναυαρχίδα της Xiaomi.

Το Mi 11 Pro τρέχει MIUI 12.5, θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα και οι τιμές που θα ισχύσουν στην Κίνα κυμαίνονται από τα €650 έως τα €750 ανάλογα την έκδοση, με την αρχική να έχει χωρητικότητα 128GB και 8GB μνήμη. Αναμενόμενα, οι τιμές που θα ισχύσουν στην Ευρώπη θα είναι υψηλότερες, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές τις επόμενες εβδομάδες.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mi 11 Pro θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά της Κίνας.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 30/3/2021)

You May Like This