nowmag.gr

Τέσσερις μήνες πριν ξεκινήσει, οι προσδοκίες για τη δεύτερη Smart Building Expo, την έκθεση τεχνολογικής σύγκλισης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Fiera Milano στις 13 έως 15 Νοεμβρίου 2019, αυξάνονται.

Η Smart Building Expo, οργανωμένη από την Fiera Milano και την Pentastudio και υποστηριζόμενη από τους κύριους βιομηχανικούς και επαγγελματικούς συνδέσμους, θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την ανασκόπηση της ανάπτυξης της αγοράς δικτυωμένων κτιρίων, η οποία βρίσκεται σε βαθιά μεταμόρφωση. Η ενσωμάτωση δεν είναι μόνο μια τεχνολογική απαίτηση, αλλά μια ουσιαστική ανάγκη: βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολοκληρωμένη έξυπνη επανάσταση η οποία, μεταξύ των πολλών εφαρμογών ευρείας διασύνδεσης, μετασχηματίζει βαθιά τα κτίρια και τις πόλεις.

Η Smart Building Expo 2019, ξεκινώντας από την αυτοματοποίηση του σπιτιού και του κτιρίου και την ολοκλήρωση του συστήματος επεκτείνει την κάλυψη της στην έξυπνη πόλη με το στρατηγικό ζήτημα της συνδεσιμότητας 5G, καθώς και στα συστήματα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης.

Η έκθεση στοχεύει στην παρουσίαση στην αγορά της ψηφιακής υποδομής μαζί με τις εφαρμογή της σε κτίρια και πόλεις, ξεκινώντας από τον κοινό παρονομαστή – ψηφιακές τεχνολογίες – επεκτεινόμενη στις διάφορες υλοποιήσεις της, με βάση το γεγονός ότι στρατηγικοί τομείς όπως η ασφάλεια εκπροσωπούνται ήδη από την SICUREZZA, την κύρια ιταλική και μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών εκθέσεων για τη βιομηχανία ασφαλείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. Οι συνέργιες μεταξύ των δύο εκθέσεων – και των τεχνολογιών και των αγορών τους – εδραιώνουν τις δυνατότητές τους προσφέροντας πλεονεκτήματα στους επαγγελματίες χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται και τις δύο και να επιθεωρούν τις συμπληρωματικές και συνεχώς αυξανόμενες προσφορές τους.

Και στις δύο εκθέσεις θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογίες, χάρη στην ήδη επιβεβαιωμένη συμμετοχή των κορυφαίων εμπορικών εταιρειών, καθώς και την προσφορά επαγγελματικής κατάρτισης και επανεκπαίδευσης για όλους τους τεχνικούς που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξοπλισμού κτιρίων.

Η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί μία τις προτεραιότητες της Smart Building Expo, με υψηλό επίπεδο επιστημονικού προγράμματος που διοργανώνεται από τη Διευθύνουσα Επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους κορυφαίων επαγγελματικών και ακαδημαϊκών φορέων στους τομείς του αυτοματισμού κτιρίων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ των μελών της. Η Επιτροπή συμμετέχει ήδη στον εντοπισμό των ζητημάτων που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και θέσεις στην αγορά των δικτυωμένων κτιρίων.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το Milano Smart City Conference, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και υποστηρίζεται από την επιστημονική συμμετοχή του Ιδρύματος Ugo Bordoni.

Η διάσκεψη θα αποτελείται από τρεις εργάσιμες ημέρες, κάθε μία από τις οποίες θα περιλαμβάνει μια θεσμική πρωινή συνάντηση, με διεθνείς ομιλητές υψηλού επιστημονικού προφίλ και μια πιο τεχνική απογευματινή συνεδρίαση. Κάθε μέρα θα χαρακτηρίζεται από μια διαφορετική θεματολογία, εμπνευσμένη από τρεις διαφορετικούς επιχειρησιακούς στόχους της ιταλικής κυβέρνησης:
1. την ψηφιακή υποδομή, την έξυπνη τεχνολογία της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση στο 5G.
2. την έξυπνη κινητικότητα και τα logistics, μια στιγμή συγχώνευσης μεταξύ των δικτύων και των αστικών μεταφορών στην εποχή των αυτοδηγούμενων αυτοκινήτων και της e-mobility
3. την αστική ασφάλεια και την παρακολούθηση, μια απάντηση στα προβλήματα των αστικών περιοχών όσον αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο μιας περιοχής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χάρη σε μια πλούσια προσφορά σεμιναρίων και εργαστηρίων, θα καλύψει κάθε τεχνολογικό τομέα της έκθεσης, με διαφορετικές προσφορές για όλα τα επαγγελματικά προφίλ: από τον οικιακό αυτοματισμό έως τα ενεργητικά συστήματα ενεργειακής απόδοσης, μαζί με τις έξυπνες εφαρμογές για το γραφείο, των οικοσυστήματων startup και λιανικής πώλησης, που είναι γόνιμο έδαφος για μεγάλες εταιρείες που αναζητούν καινοτόμες λύσεις. Θα δοθεί επίσης μεγάλη προσοχή στον αντίκτυπο της τεχνολογικής καινοτομίας στην αγορά κατοικίας και στην ψηφιακή επανάσταση στον σχεδιασμό υποδομών, όπου τα BIM, BMS και BEMS θα αποτελέσουν όλο και περισσότερο το πεδίο για την εμφάνιση νέων επαγγελματικών συνεργειών.

You May Like This