nowmag.gr

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων.

Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVBS2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροών μεταφοράς μέσω ενός μόνο δορυφορικού φέροντος σήματος και το εκτεταμένο πρότυπο δορυφορικής εκπομπής DVB-S2X, που σε συνδυασμό με το σύγχρονο πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC αυξάνει το διαθέσιμο Bandwidth και μπορεί να καλύψει ανάγκες δορυφορικών μεταδόσεων UHDTV.

Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για το Medi@link ML 8100, ένα νέο 4K IPTV Box με υποστήριξη Stalker, Xtream Code και Wi-Fi! Το ML 8100 της Medialink βασίζει τη λειτουργία του σε Android και έρχεται με ενσωματωμένο middleware για υποστήριξη Stalker και Xtream Codes. Περιλαμβάνει τις δημοφιλείς εφαρμογές των YouTube, Kodi και Netflix που κάνουν την πρόσβαση σε IPTV περιεχόμενο πιο άμεση από ποτέ, αλλά και μια σειρά από άλλες που απαιτούν λογαριασμό σύνδεσης. Υποστηρίζει αναπαραγωγή 4K UHD και αποκωδικοποίηση H.265/HEVC, ενώ έχει δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας, με Wi-Fi και Bluetooth για άνεση στο χειρισμό και ευκολία στην τοποθέτησή του.

Όπως πάντα, η Ματίνα Παπαχριστούδη μας ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο των media, ενώ ο Νίκος Μποζιονέλος δίνει την αθλητική του νότα στις σελίδες του περιοδικού.

 

Μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το Security Report κυκλοφορεί και το NOW Ιουνίου

Το NoW, αποτελεί την νέα προσπάθεια της Libra Press στο χώρο των κλαδικών εκδόσεων. Το NoW – Νet over World έρχεται με τεστ προϊόντων δικτύωσης, αλλά και με τεχνικά άρθρα – οδηγούς, ώστε να αποτελέσει τnν No1 πηγή ενημέρωσης για τον κλάδο της πληροφορικής.

Υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με τα πληροφοριακά συστήματα και γενικότερα την τεχνολογία της πληροφορικής, θα περνούν κάθε μήνα από τις σελίδες του NoW, ενώ εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, μαζί με συνεντεύξεις ειδικευμένων στελεχών θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι της ύλης του περιοδικού.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε τεχνικούς – εγκαταστάτες των πληροφοριακών. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.nowmag.gr , μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

D-Link DAP-1620. Αυτό το μήνα η συντακτική ομάδα του περιοδικού NOW δοκιμάζει το AC1200 WiFi Range Extender της D-Link, που χρησιμοποιείται για να επεκτείνει το υπάρχον ασύρματο δίκτυο του σπιτιού, ενώ μπορεί να συνδεθεί και σε ένα ενσύρματο router για να του δώσει δυνατότητα εκπομπής Wi-Fi σήματος, ή σε ένα Ethernet Switch για δημιουργία προσωπικού Wi-Fi hotspot. Η δυνατότητα του DAP-1620 να λειτουργεί ταυτόχρονα και στις δύο μπάντες 2.4GHz/5GHz αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μειώνονται οι παρεμβολές από κοντινές ασύρματες συσκευές. Ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του!

Πώς να επιλέξετε ένα Server Rack. Για τον περιστασιακό παρατηρητή, τα server racks και τα δομικά τους στοιχεία φαίνονται συχνά πανομοιότυπα με τα άλλα rack. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε νέα rack, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διακριτές διαφορές μεταξύ των διάφορων παραλλαγών των rack που χρησιμοποιούνται σε data center. Διαβάστε στο αφιέρωμα αυτού του μήνα για τους διάφορους τύπους rack που θα συναντήσουμε στην αγορά, αλλά και για τα χαρακτηριστικά τους. 

Υβριδικό Cloud. Το υβριδικό Cloud (σύννεφο) είναι ένα περιβάλλον υπολογιστικού νέφους που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τοπικών υπηρεσιών, ιδιωτικού cloud και δημόσιων υπηρεσιών cloud τρίτων μερών, με συντονισμό μεταξύ των δύο πλατφορμών. Ενημερωθείτε σχετικά με την αρχιτεκτονική ενός υβριδικού cloud, τα πλεονεκτήματα του και τις περιπτώσεις χρήσης του σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. 

Τεχνολογία MU-MIMO. Στα χαρακτηριστικά όλο και περισσότερων ασύρματων routers και access points που κυκλοφορούν στην αγορά, περιλαμβάνεται πλέον η τεχνολογία MU-MIMO. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει τη Wi-Fi σύνδεση των συσκευών στο ασύρματο σημείο πρόσβασης, παρέχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στη μετάδοση δεδομένων, βελτιωμένη ταχύτητα και ισχυρότερο σήμα.

Πρωτόκολλο MPLS. Το MPLS (Multi-protocol label switching) ή εναλλαγή ετικετών πολλαπλών πρωτοκόλλων, αποτελεί έναν τρόπο διασφάλισης αξιόπιστων συνδέσεων για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, αλλά είναι ακριβό, οδηγώντας τις επιχειρήσεις να θεωρούν το SD-WAN ως έναν τρόπο περιορισμού της χρήσης του. Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του MPLS, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του.

 

You May Like This