nowmag.gr

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει τη διάκρισή της στα Global Carrier Awards (GCAs) 2020 με το βραβείο “Best Data Center” για το 4ο data center, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021 στην Αθήνα. Η νέα κατασκευή, που ονομάζεται Μεταμόρφωση ΙΙ, θα παρέχει στη χώρα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα “πράσινα” data center στην Ευρώπη.

Η κατασκευή του Metamorfosis II ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής ενώ θα καταλαμβάνει έκταση 6.000 τ.μ.. Διαθέτει τον πιο σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής απόδοσης τόσο σε ισχύ όσο και ψύξη, αποτελώντας ένα από τα πιο προηγμένα και αποδοτικά data center από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων. Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα είναι της τάξης περίπου των 28.000 τόνων ετησίως, ενώ ο δείκτης αποτελεσματικότητας (PUE) του data center όσον αφορά στην κατανάλωση ισχύος φτάνει στο 1,2 (έναντι μέσου όρου 1,8). Το έργο έχει λάβει ήδη πιστοποίηση TIER III από το αναγνωρισμένο Uptime Institute, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης κατά LEED στην χρυσή βαθμίδα για την βιωσιμότητα του.

Να σημειώσουμε ότι η Sparkle κέρδισε κατά τη διάρκεια της ψηφιακής τελετής απονομής των διεθνών βραβείων Global Carrier Awards και τα βραβεία “Best Middle East Africa Project”, “Best Americas Project” και “Best 5G Deployment”. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Capacity Europe 2020, όπου γιορτάστηκαν τα επιτεύγματα της διεθνούς αγοράς τηλεπικοινωνιών. Η Sparkle ήταν η μόνη εταιρεία που κέρδισε τέσσερα βραβεία στη φετινή διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών.

Tην επιτυχία σχολίασε και η Elisabetta Romano, CEO της Sparkle, λέγοντας: «Έχουμε την τιμή να λάβουμε αυτά τα πολύτιμα βραβεία που αναγνωρίζουν την αφοσίωση και την προτεραιότητα της Sparkle σε στρατηγικές γεωγραφικές περιοχές όπως η περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής, μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας, data centers επόμενης γενιάς και καινοτόμων τεχνολογιών. Είναι επίσης ένα ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της διεθνούς βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος».

Σχετικά με την Sparkle

Η Sparkle είναι μέλος του ομίλου TIM, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ελέγχοντας μέσω ιδιόκτητων δικτύων κορμού, πάνω από 540.000 χλμ. οπτικών ινών από την Ευρώπη έως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές πλατφόρμες IP, δεδομένων, υποδομές cloud, data center, διακίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας αλλά και πλατφόρμες φωνής, η Sparkle προσφέρει ένα πλήρες φάσμα λύσεων ICT σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, OTT, μέσα ενημέρωσης και παρόχους περιεχομένου, καθώς και σε παρόχους υπηρεσιών εφαρμογών, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε 34 χώρες. Μάθετε περισσότερα για τη Sparkle ακολουθώντας τα προφίλ της στο Twitter και το LinkedIn ή επισκεφθείτε το tisparkle.com

Σχετικά με την Sparkle Greece

 

Η Sparkle Greece S.A., είναι μέλος του ομίλου Sparkle. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της μέσω τριών ιδιόκτητων data centers, δύο στην Αττική (Μεταμόρφωση και Κορωπί) και ένα στα Χανιά της Κρήτης, όλα ενσωματωμένα στο δίκτυο οπτικών ινών της Sparkle και ως εκ τούτου είναι σε θέση να παρέχει μια πλήρη γκάμα λύσεων ICT, όπως collocation, υπηρεσίες cloud, καθώς και παγκόσμιες υπηρεσίες συνδεσιμότητας υψηλής ποιότητας. Η Sparkle Greece κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο του cloud και των data centers με μερίδιο αγοράς 40% και πάνω από 100 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οργανισμών, καθώς και εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.tisparkle.com/greece

 

You May Like This