nowmag.gr

Την εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής στη μάχη κατά της πανδημίας ανακοίνωσε το ινστιτούτο Robert Koch (σ.σ. το γερμανικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας).

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ η εφαρμογή ονομάζεται Corona Data Spender App (Corona Data Donor App). Μέσω αυτής οι χρήστες μπορούν  εφόσον το επιθυμούν να διαθέτουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο Robert Koch Institute για ανάλυση, ώστε να υπάρξει μία ακριβέστερη απεικόνιση της διάδοσης του κοροναϊού.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smart και fitness ρολόγια. Υπολογίζεται ότι περί τα 10 εκατομμύρια άτομα διαθέτουν τέτοια γκάτζετ στην Γερμανία.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό δείγμα με ατομικά στοιχεία ώστε να καταλήξει σε αξιόπιστα συμπεράσματα για την διάδοση της επιδημίας στην Γερμανία.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Η εφαρμογή συγκεντρώνει τα δεδομένα του χρήστη, όπως βάρος, ύψος, φύλο, σφυγμός, καρδιακός παλμός, χαρακτηριστικά ύπνου, και τις διακυμάνσεις τους, καθώς και ταχυδρομικό κώδικα, ώστε να μπορεί να καταγράψει ενδείξεις για το αν και πότε ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να έχει προβληθεί από τον ιό.

Τα στοιχεία θα καταγράφονται σε έναν διαδραστικό χάρτη που θα αναρτάται στο Ιντερνετ και θα ανανεώνεται συστηματικά δίνοντας ένα μέτρο για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, εξήγησε ο Λόταρ Βίλερ.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας είναι 103.000, ενώ έχουν καταγραφεί 1.823 θάνατοι. Η κλίμακα μετάδοσης της ασθένειας (reproduction rate) είναι 1,2 έως 1,5 και ο στόχος είναι να πέσει κάτω από το 1.

Προειδοποίηση να μη χαλαρώσουν τα μέτρα

«Δεν έχει έλθει η ώρα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Γερμανία για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας της νόσου Covid-19», προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ, ο επικεφαλής του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Robert Koch Institute (RKI) κατά την σημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Προειδοποίησε δε ότι ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κοροναϊό, αφού στις πρώτες φάσεις της επιδημίας πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών στην Γερμανία είναι τα 49 χρόνια, πολύ χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / tanea.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 9/4/2020)

You May Like This