Πολύ σύντομα θα φτάσουμε στις εκδόσεις 100 των web browsers Google Chrome και Mozilla Firefox, κάτι που ενδεχομένως θα δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες ιστοσελίδες. Γι΄ αυτό αμφότερες δουλεύουν επάνω σε μεθόδους που θα διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξουν θέματα συμβατότητας.
Οι web browsers συνοδεύονται από ένα User Agent που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να τους αναγνωρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο για τη γραφή αυτού του string, ενώ οι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει βιβλιοθήκες που τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν με ευκολία συγκεκριμένα κομμάτια του User Agent. Κάποιες από αυτές τις βιβλιοθήκες δεν είχαν προβλέψει τριψήφιο νούμερο για την έκδοση του web browser και ενδεχομένως ορισμένες ιστοσελίδες αντί να διαβάζουν π.χ. Chrome 100 θα βλέπουν Chrome 10.
Εδώ και αρκετό καιρό οι Google και Mozilla εξετάζουν διάφορες μεθόδους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, με τη Google να σκέφτεται ένα string της μορφής 99.100.4988.0 για την έκδοση Chrome 100, βάζοντας δηλαδή το διψήφιο νούμερο 99 μπροστά στο string και έπειτα την πραγματική έκδοση του web browser. Από την άλλη, η Mozilla ίσως κρατήσει την ονομασία της έκδοσης στον αριθμό 99 για όσες ιστοσελίδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, άσχετα αν η πραγματική έκδοση θα έχει ξεπεράσει τον αριθμό 100.
Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 21/2/2022)
Join the Conversation →