nowmag.gr

Μπορεί το PlayStation και το Xbox να κλέβουν τα φώτα της επικαιρότητας, όμως το Switch της Nintendo είναι αυτό που σαρώνει σε πωλήσεις.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Nintendo, το Switch σημείωσε εξαιρετική πορεία τους τελευταίους μήνες του 2021, σημειώνοντας πωλήσεις 10,67 εκατομμυρίων τεμαχίων από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο, παρά την παγκόσμια έλλειψη τσιπ. Έτσι το Nintendo Switch έχει πλέον πουλήσει 103,54 εκατομμύρια κονσόλες, ξεπερνώντας το Wii, και όλα αυτά σε λιγότερο από 5 χρόνια. Επιπλέον έχει βάλει πλώρη για το θρόνο του PlayStation 2 με τα 155 εκατομμύρια κονσόλες σε διάστημα 13 ετών. Συγκριτικά, η Sony ανακοίνωσε τη διάθεση 3,9 εκατομμυρίων PlayStation 5 για το ίδιο διάστημα αν και είναι ξεκάθαρο ότι πλήττεται περισσότερο από το πρόβλημε της έλλειψης τσιπ. Παράλληλα η Nintendo λάνσαρε φέτος το νέο Switch με OLED οθόνη, του οποίου οι πωλήσεις «ξεκίνησαν αρκετά καλά».

 

 

Πάντως η Nintendo αναθεώρησε περαιτέρω την πρόβλεψή της για τις αποστολές του Switch κατά 1 εκατομμύρια τεμάχια για το οικονομικό έτος, περιμένοντας τη διάθεση 23 εκατομμυρίων κονσολών έναντι 24 που προέβλεπε τον περασμένο Νοέμβριο και από τα 25,5 τεμάχια. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που συνοδεύουν τις πωλήσεις παιχνιδιών του Switch με τα remake του Pokemon, Brilliant Diamond και Shining Pearl να σημειώνουν πωλήσεις 13,97 εκ. τεμαχίων ενώ και τα κλασσικά franchise της Nintendo, σαρώνουν σε πωλήσεις. Συγκεκριμένα το Mario Party Superstars πούλησε τους τελευταίους μήνες 5,43 εκ. αντίτυπα, το The Legend of Zelda: Skyqard Sword HD με 3,85 εκ. αλλά και το Metroid Dread με 2,74 εκ. τεμάχια.

Το τελευταίο Pokemon Legends: Arceus αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τους οικονομικούς δείκτης της Ιαπωνικής εταιρείας όμως το μοναδικό σημαντικό παιχνίδι που έρχεται στο Switch από first-pary στούντιο και μέχρι το Μάρτιο είναι το Kirby and the Forgotten Land.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 7/2/2022)

You May Like This