nowmag.gr

Η Apple κυκλοφόρησε τις δεύτερες beta του iOS 18 και του iPadOS 18 στους προγραμματιστές και το λογισμικό προσθέτει υποστήριξη για νέες λειτουργίες στις οποίες εργάζεται η Apple, καθώς και τροποποιεί ορισμένες από τις αλλαγές διεπαφής που έχουν γίνει στις ενημερώσεις.

iPhone Mirroring (Δεν θα έρθει στην Ευρώπη ακόμη)

Όταν συνδυάζεται με Mac που εκτελεί macOS Sequoia beta 2, το iOS 18 beta 2 υποστηρίζει τη λειτουργία iPhone Mirroring που βασίζεται σε Mac. Με το iPhone Mirroring, μπορείτε να ελέγχετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας το Mac σας.

Το iPhone Mirroring μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο νέο εικονίδιο iPhone Mirroring σε Mac και ακολουθώντας τις οδηγίες. Σας επιτρέπει να ανοίγετε και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές, να διαχειρίζεστε ειδοποιήσεις και πολλά άλλα, ενώ το iPhone σας είναι κλειδωμένο.

RCS Toggle

Η iOS 18 beta 2 προσθέτει μια εναλλαγή για το νέο πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS που θα αντικαταστήσει τα SMS και MMS, αλλά το ‌RCS δεν είναι ακόμη λειτουργικό. Αυτήν τη στιγμή, η εναλλαγή ‌RCS εμφανίζεται μόνο για τις Η.Π.Α. Χρήστες iPhone που διαθέτουν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει ‌RCS, η οποία περιλαμβάνει τις T-Mobile, Verizon και AT&T.

Το RCS θα βελτιώσει τις συνομιλίες ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου με χρήστες Android, επιτρέποντας εικόνες και βίντεο υψηλότερης ποιότητας, αποδείξεις ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης, υποστήριξη Tapback και πολλά άλλα.

Home Screen

Το εικονίδιο του App Store στην αρχική οθόνη έχει τώρα μια σκοτεινή λειτουργία, η οποία αλλάζει το χρώμα του φόντου της εφαρμογής. Η εναλλαγή κάνει την ταπετσαρία που επιλέξατε πιο σκούρα.

Για ορισμένα εικονίδια, η δεύτερη beta βελτιώνει την αντίθεση της δυνατότητας απόχρωσης προσθέτοντας περισσότερες σκοτεινές περιοχές. Λάβετε υπόψη ότι οι αλλαγές απόχρωσης και χρώματος εικονιδίων φαίνεται να είναι αρκετά προβληματικές στην έκδοση beta 2 και μερικές φορές οι αποχρώσεις δεν απενεργοποιούνται μέχρι να επανεκκινηθεί το iPhone.

Widgets

Υπάρχει μια νέα εφαρμογή γραφικών στοιχείων Πορτοφολιού Connected Card, αλλά δεν φαίνεται να είναι ακόμη λειτουργική. Οι συνδεδεμένες κάρτες ενσωματώνονται με την εφαρμογή Πορτοφόλι για να εμφανίζουν το συνολικό υπόλοιπο της κάρτας και το ιστορικό συναλλαγών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο με την Discover αυτήν τη στιγμή.

Passwords App

Υπάρχει ένα κουμπί “+” στην κύρια προβολή της εφαρμογής Passwords όταν την ανοίγετε, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το εικονίδιο “Όλα”.

Control Center

Το κουμπί λειτουργίας στο Κέντρο Ελέγχου έχει μια πιο έντονη απτική αίσθηση όταν το πατάτε και ενεργοποιείται μόνο με ένα πάτημα και όχι με ένα απλό πάτημα. Η αλλαγή θα αποτρέψει την τυχαία ενεργοποίηση του κουμπιού λειτουργίας όταν χρησιμοποιείτε το Κέντρο Ελέγχου.

Αλλαγές οικοσυστήματος εφαρμογών της ΕΕ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το iPadOS 18 beta προσθέτει υποστήριξη για εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και λήψη εφαρμογών από ιστότοπους. Αυτές είναι οι ίδιες αλλαγές που έκανε η Apple στο iPhone στο iOS 17.4, με τις ενημερώσεις να επεκτείνονται πλέον στο iPad όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 27/6/2024)

You May Like This