nowmag.gr

Η EVGA δεν θα αναγνωρίζει ούτε θα αναλαμβάνει την εγγύηση στις κάρτες που εκλάπησαν.

Είναι ήδη πολύ δύσκολο κάποιος να αγοράσει μία κάρτα γραφικών της σειράς RTX-30 της Nvidia γιατί όπως όλες οι κάρτες γραφικών ανεξαρτήτου κατασκευαστή, βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση και τα αποθέματα δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν όλους. Και με την πρόσφατη κλοπή φορτίου της EVGA, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα.

Οι κλεμμένες κάρτες γραφικών κοστολογούνται από $330 έως $1960, σύμφωνα με την EVGA. Φυσικά, οι τιμές είναι με βάση την προτεινόμενη τιμή του κατασκευαστή (MSRP) και όχι απαραίτητα πόσο θα πωλούνταν από τα καταστήματα ή επίδοξους scalpers. Σε κάθε περίπτωση, η EVGA επισημαίνει πως η αγορά και η παραλαβή αυτών των καρτών γραφικών αποτελεί ποινικό και αστικό αδίκημα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η EVGA δήλωσε:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι στις 29 Οκτωβρίου 2021, μια αποστολή καρτών γραφικών EVGA GeForce RTX-30-Series εκλάπη από ένα φορτηγό που πήγαινε από το San Francisco προς το κέντρο διανομής μας στη Νότια Καλιφόρνια. Αυτές οι κάρτες γραφικών έχουν μεγάλη ζήτηση και η κάθεμία έχει εκτιμώμενη λιανική αξία που ξεκινά από τα $329,99 έως και τα $1959,99 MSRP.

Σύμφωνα με την πολιτειακή και ομοσπονδιακή νομοθεσία:

  • Είναι ποινικό και αστικό αδίκημα η αγορά και η παραλαβή περιουσίας που έχει κλαπεί
  • Είναι επίσης ποινικό και αστικό αδίκημα η απόκρυψη, η πώληση, παρακράτηση ή βοήθεια στην απόκρυψη πώλησης ή παρακράτησης οποιασδήποτε τέτοιας περιουσίας

Εάν καταφέρετε να καταχωρήσετε επιτυχώς το προϊόν σας και να το δείτε στην ενότητα «Τα προϊόντα μου», τότε το προϊόν σας ΔΕΝ επηρεάζεται από αυτήν την ειδοποίηση, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον σειριακό αριθμό στη σελίδα «Έλεγχος Εγγύησης EVGA» για να δείτε εάν επηρεάζεται.

Η EVGA δεν θα τιμήσει καμία εγγύηση για αυτά τα προϊόντα.

Όταν οι κάρτες γραφικών τελευταίας τεχνολογίας γίνονται διαθέσιμες σε διάφορα online καταστήματα, συχνά αγοράζονται από bots. Αυτό οδηγεί τους χρήστες να ψάξουν αλλού για να αγοράσουν μια κάρτα γραφικών. Οι scalpers εκμεταλλεύονται αυτή την τάση και συχνά αυξάνουν την τιμή  πολύ υψηλότερα από την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής προς όφελός τους. Τώρα, οι χρήστες θα πρέπει να αναλάβουν και τον κίνδυνο να πάρουν μία κάρτα που μπορεί να έχει κλαπεί.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/11/2021)

You May Like This