nowmag.gr

Υποτονικές παραμένουν, στη διάρκεια του 2019, οι παγκόσμιες πωλήσεις 5G smartphones, καθώς η τεχνολογία βρίσκεται στην εκκίνησή της. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι, από το 2020, η αγορά θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, για να επιτύχει εξαιρετικές επιδόσεις μέσα σε μία μόλις πενταετία.

Σύμφωνα με σχετικό report της εταιρείας Strategy Analytics, σε αντίθεση με το 2019, η αγορά των 5G smartphones θα αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της από το 2020. Συνολικά, η εταιρεία εκτιμά ότι λιγότερο από το 1% των τηλεφώνων, που θα πωληθούν το 2019, θα είναι συσκευές 5G. Ωστόσο, το μερίδιο τους στη συνολική αγορά των smartphones αναμένεται να εκτιναχθεί στο 10% το 2020. Μάλιστα, οι πωλήσεις 5G smartphones, μέχρι το 2024, δηλαδή μέσα σε μία μόλις πενταετία από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του 5G, οι πωλήσεις smartphones, που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύων 5ης γενιάς, θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ όλων των τηλεφώνων, που θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, το 2025 οι πωλήσεις τηλεφώνων 5G θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο.

Όπως αναφέρει το “Global Smartphone Sales Forecast by Technology” της Strategy Analytics, που μελετά 88 χώρες παγκοσμίως, η Νότια Κορέα οδηγεί την κούρσα του 5G σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η Κίνα έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη της αγοράς του 5G.

Περί τιμής
“Η ικανότητα των κατασκευαστών να προσφέρουν χαμηλότερου κόστους smartphones 5G θα είναι κρίσιμη για την πορεία της αγοράς. Αυτή η ικανότητα θα επιτρέψει στην Κίνα να φτάσει αυτόν το στόχο ήδη από το επόμενο έτος”, σημειώνει στην ανάλυσή της η Strategy Analytics. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι πρώτες συσκευές τεχνολογίας 5G, που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, είναι high end συσκευές. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη του 2020, θα υπάρχουν περισσότερες συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, ειδικά στην κινεζική αγορά, τονίζει στην ανάλυσή της η Strategy Analytics.

“Η τιμή είναι η κύρια ανησυχία των καταναλωτών σήμερα. Οι χρήστες δεν θέλουν να ξοδέψουν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αγορά ενός smartphone 5G, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δίκτυα ακόμη. Οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να διευρύνουν σημαντικά τη διαθεσιμότητα των δικτύων και των υπηρεσιών 5G, προκειμένου η τεχνολογία να γίνει ελκυστική για τους καταναλωτές”, τονίζει η ανάλυση της Strategy Analytics.

Η εταιρεία σημειώνει ότι, σήμερα, ο παγκόσμιος επικεφαλής της αγοράς 5G smartphones είναι η Samsung. “Η Samsung έχει καταφέρει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο 5G, κυρίως λόγω ισχυρών πωλήσεων στη Νότια Κορέα, καθώς και λόγω του ότι έχει καταφέρει να επεκτείνει το μερίδιό της σε αγορές, όπως οι ΗΠΑ. Οι LG, Huawei, OPPO, vivo και Xiaomi είναι επίσης μεταξύ των πρωτοπόρων κατασκευαστών στην κατηγορία του 5G. Συνολικά, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένης της Apple, αναπτύσσουν συσκευές 5G, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2020”, καταλήγει η ανάλυση.

sepe.gr

You May Like This