nowmag.gr

Ουκ ολίγες φορές έχουμε επιχειρήσει να “μετρήσουμε” την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, αδιαμφισβήτητα, δεν πρόκειται για μία ακριβή αναπαράσταση, διότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την πραγματική ταχύτητα download/upload.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να γνωρίζετε πόσο καλά μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο online, προκειμένου να διασφαλίσετε την καλή θέαση σας, η Ookla προέβη σε ενημέρωση της εφαρμογής Speedtest για Android. Σύμφωνα με την εφαρμογή, θα παρουσιάζεται κατά πόσο καλά μπορεί η ταχύτητα του διαδικτύου σας να μεταδώσει το βίντεο.

Παράλληλα, θα σας ενημερώσει ποια είναι η καλύτερη ανάλυση που μπορεί να χειριστεί χωρίς να πραγματοποιήσετε αποθήκευση του βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να μάθετε πως μπορεί το διαδίκτυο σας να χειριστεί ένα βίντεο 4Κ από το Netflix ή το Youtube, τότε το Speedtest θα σας λύσει τα χέρια.

Η εν λόγω εφαρμογή ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο για iOS, αλλά φαίνεται ότι η Ookla ενημέρωσε την εφαρμογή και για Android. Το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Play Store για λήψη.

Πηγή: techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/7/2021)

You May Like This