nowmag.gr

Η Apple θέλει οι χρήστες του iPad να μπορούν να διαμορφώνουν εξωτερικές μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες στη συσκευή τους, χωρίς να χρειάζονται Mac, με βάση την πιο πρόσφατη εύρεση στην έκδοση beta του iPadOS 18 για προγραμματιστές (μέσω MacStories).

Γράφοντας στην ByteBits, ο Kaleb Cadle είπε ότι ανακάλυψε νέες επιλογές μορφής αρχείου ενώ ασχολήθηκε με την εφαρμογή Files:

Τώρα στην εφαρμογή Αρχεία στο iPadOS 18, όταν κάνουμε δεξί κλικ ή πατάμε πατημένο σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και επιλέγουμε “Διαγραφή”, εμφανίζονται νέες επιλογές για την επαναδιαμόρφωση της μονάδας. Επί του παρόντος, οι επιλογές μορφής εδώ είναι APFS (με επιλογές για Case Sensitive ή Encrypted), ExFAT και MS-DOS (FAT), οι ίδιες επιλογές μορφής που είναι διαθέσιμες στο Disc Utility (με εξαίρεση τις μορφές επέκτασης macOS που δεν θα κέρδιζαν πολλά νόημα για αυτό το χαρακτηριστικό στο iPadOS). Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση για τους ισχυρούς χρήστες του iPad και θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείτε νέες βελτιώσεις σε αυτήν τη λειτουργικότητα και άλλες εντός της εφαρμογής Files κατά τη διάρκεια του κύκλου beta του iPadOS 18. Φαίνεται ότι η Apple μπορεί να υιοθετεί παρόμοια τακτική με τον τρόπο που ενσωμάτωσε μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας της εφαρμογής Προεπισκόπηση στην εφαρμογή Αρχεία μέσω του Quick Look, αλλά τώρα με λειτουργικότητα από το Disc Utility.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 26/6/2024)

You May Like This