nowmag.gr

Το Instagram συνεχίζει να δίνει έμφαση στο περιεχόμενο πλήρους οθόνης, ετοιμάζοντας μια παγκόσμια δοκιμή «ultra-tall» φωτογραφιών στη ροή.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον CEO Adam Mosseri κατά το εβδομαδιαίο Ask Me Anything στο προσωπικό του λογαριασμο.

«Μπορείτε να έχετε full screen video, αλλά δεν μπορείτε να έχετε full screen φωτογραφίες στο Instagram», είπε ο Mosseri. «Έτσι σκεφτήκαμε ότι ίσως θα έπρεπε να φροντίσουμε να συμπεριφερόμαστε και στα δύο (photo-video) ισότιμα».

Εδώ και κάποιους μήνες το Instagram έχει εισάγει την προβολή κάθετων εικόνων έως και 4:5. Με τη νέα μορφή, ο Mosseri εξήγησε ότι οι φωτογραφίες θα μπορούν να γεμίσουν ολόκληρη την οθόνη με μια νέα full screen εμπειρα 9:16 όπως και τα story.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram προσπαθεί να εντάξει την χρήση full screen εμπειρία, έχει ήδη δοκιμάσει εικόνες 9:16 στη ροή ειδήσεων.

Ο επανασχεδιασμός που μοιάζει με TikTok του Instagram επικρίθηκε από ορισμένους φωτογράφους για τον τρόπο με τον οποίο ανάγκασε όλες τις φωτογραφίες να εμφανίζονται αδέξια σε καρέ 9:16. Η νέα ροή πρόσθεσε επίσης διαβαθμίσεις επικάλυψης στο κάτω μέρος των αναρτήσεων, έτσι ώστε το κείμενο να είναι πιο ευανάγνωστο. Αυτή η αλλάγή δεν ανταποκρινόταν σωστά με την αρχική εμφάνιση των φωτογραφιών και το Instagram αποφάσισε τελικά να μην την κάνει, με αποτέλεσμα ακόμη και ο Mosseri να παραδεχτεί δημόσια ότι η εμπειρία full screen δεν ήταν ιδανική για φωτογραφίες.

Πλέον το Instagram σχεδιάζει να επαναφέρει την ίδια μορφή, αλλά χωρίς να την επιβάλλει γενικά, αφήνοντας την επιλογή μορφής στον χρήστη.

Πηγή: https://www.techgear.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/9/2022)

You May Like This