nowmag.gr

Με το Huawei Watch GT 3 να βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, η γνωστή Κινέζικη εταιρεία επεκτείνει την προϊοντική γκάμα της με μία έκδοση «Pro» που είναι πολυτελέστερη, καθώς όχι μόνο διατίθεται σε έκδοση με «κεραμικά υλικά» αλλά και σε έκδοση «Porsche Design».

Το νέο Huawei Watch GT 3 θα διατεθεί στην αγορά σε δύο μεγέθη, στα 46mm (με κάσα από τιτάνιο) και στα 43mm (με κάσα με κεραμικά υλικά) και με στρογγυλές οθόνες 1,43 ιντσών και 1,32 ιντσών αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, η οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED. Στην Ελλάδα και τα δύο μοντέλα αναμένονται μέσα στο μήνα όπως μαθαίνουμε.

Το μεγαλύτερου μεγέθους υπόσχεται αυτονομία έως 14 ημερών με τυπική χρήση (8 ημερών με βαριά χρήση) ενώ το μικρότερου μεγέθους Watch GT 3 Pro υπόσχεται αυτονομία 7 ημερών (4 ημερών με βαριά χρήση). Η ταχύτητας της φόρτισης έχει βελτιωθεί κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το απλό μοντέλο, με την Huawei να ισχυρίζεται ότι επαρκούν 10 λεπτά φόρτισης για μία ημέρα αυτονομίας.

Αν και τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια δεν είναι κατάλληλα για καταδύσεις, το συγκεκριμένο είναι κατάλληλο για ελεύθερη κατάδυση σε βάθος έως και 30 μέτρων και διαθέτει αρκετές λειτουργίες για την εξάσκηση του χρήστη. Το Huawei Watch GT 3 Pro μπορεί να αξιοποιηθεί στα γήπεδα γκολφ και φέρει προ-φορτωμένους περισσότερους από 300 χάρτες γηπέδων/ διαδρομών γκολφ. Συνολικά, η συσκευή διαθέτει περισσότερες από 100 λειτουργίες για σπορ μεταξύ των οποίων οι 18 χαρακτηρίζονται ως επαγγελματικές.

Το Huawei Watch GT 3 Pro ενσωματώνει αισθητήρα για την καταγραφή του καρδιακού ρυθμό αλλά και τη λήψη ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) για ακόμα πιο λεπτομερή καταγραφή της φυσικής κατάστασης και της υγείας του χρήστη. Επιπλέον, διαθέτει παλμικό οξύμετρο (αισθητήρα που ελέγχει το επίπεδο του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, SpO2) και θερμόμετρο ενώ δεν απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά ανίχνευσης της κατάστασης του ύπνου ή του άγχους/ στρες. H συσκευή της Huawei «τρέχει» HarmonyOS και διαθέτει ακόμα και NFC για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών σε τερματικά ενώ σε συνδυασμό με το κατάλληλο όχημα μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε… κλειδί.

Οι συσκευές ανακοινώθηκαν για την αγορά της Κίνας, ωστόσο δεν αναμένεται να αργήσουν και πολύ για να διατεθούν και σε άλλες αγορές όπως στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η έκδοση των 46mm είναι ήδη διαθέσιμη για προ-παραγγελίες στην Κινέζικη αγορά ωστόσο οι προ-παραγγελίες για την κεραμική έκδοση των 43mm ξεκινούν στις 4 Μαΐου και της έκδοσης Porsche Design μία ημέρα αργότερα, στις 5 Μαΐου. Το κόστος του Huawei Watch GT 3 Pro στην έκδοση 46 mm (τιτάνιο) ξεκινάει από τα CNY 2.500 (περίπου €360) και έχει προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι ενώ από την πλευρά που έρχεται σε επαφή με τον καρπό του χρήστη του υπάρχει κεραμική επίστρωση. Το κόστος της μικρότερης έκδοσης των 43 mm (κεραμικά υλικά) ξεκινάει από τα CNY 3.000 (περίπου €430) και όπως και η μεγαλύτερη έκδοση διαθέτει προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι διαθέσιμα με λουράκι από δέρμα ή από μπρασελέ από κεραμικά υλικά. Το κόστος της έκδοσης Porsche Design ξεκινάει από τα CNY 4.700 (περίπου €680) και στον μπρασελέ διαθέτει ειδικό κούμπωμα ασφαλείας (patented invisible butterfly buckle).

Μαζί με το Huawei Watch GT 3 Pro, η Κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε και το Huawei Band 7, το οποίο είναι αρκετά οικονομικό καθώς στην αγορά της Κίνας δεν στοιχίζει περισσότερα από CNY 270 (περίπου €39). Το Band 7 έχει πάχος μόλις 9,99 mm και το βάρος του είναι μόλις 16 γραμμάρια. Η αυτονομία του σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία φτάνει τις 14 ημέρες (η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται σημαντικά πάντως αν χρησιμοποιηθεί η λειτουργία Always-On).

Η συσκευή της Huawei διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 1,47 ιντσών, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 194 x 368 pixels. Είναι διαθέσιμο σε Black, Red, Green και Pink και εκτός από λειτουργία μέτρησης του καρδιακού ρυθμού προσφέρει αισθητήρα μέτρησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα, ο οποίος μπορεί να χρησιμεύσει το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου για την ανίχνευση ενδείξεων υπνικής άπνοιας. Το Band 7 επίσης είναι αδιάβροχο (5 ΑΤΜ) και διαθέτει 96 λειτουργίες σπορ. Θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με NFC για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με ελαφρώς υψηλότερο κόστος (CNY 310).

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/5/2022)

You May Like This