nowmag.gr

Εκεί έξω κυκλοφορούν δύο ομάδες ανθρώπων, αυτοί που βαριούνται να γράφουν και στέλνουν ηχητικά μηνύματα, και εκείνοι που δεν βρίσκουν νόημα σε αυτά – γιατί κυρίως τους εκνευρίζουν οι πρώτοι. Η Google αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό και ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το Messages.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ηχητικά μηνύματα αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο όταν πρόκειται να στείλεις ένα πραγματικά μεγάλο μήνυμα που θα πάρει ώρα να το γράψεις και αντίστοιχα αρκετή ώρα να το διαβάσει ο παραλήπτης και να απαντήσει. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των μηνυμάτων είναι της μορφής “Εμμμμμ, εκείνο, εμμμμμ, ναι, εμμμμ, το άλλο…” Δηλαδή, σκέψου πρώτα και μετά ηχογράφησε δεν φταίω αν σε “γράφω”.

Για να κάνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, η Google θα προσθέσει μία λειτουργία μεταγραφής στο Messages. Η εφαρμογή θα αναλύει το μήνυμα και θα εμφανίζει το περιεχόμενο του – χωρίς τις άσχετες και δίχως λόγο ύπαρξης παύσεις και τα “εμμμ” – σε μορφή κειμένου. Έτσι, θα γλιτώνει τον παραλήπτη από το να ακούσει 3 λεπτά ήχο για 10 λέξεις γραπτού κειμένου. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμο το χαρακτηριστικό.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/9/2022)

You May Like This