nowmag.gr

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε ανησυχία από τους χρήστες της AI του Bing για το ενδεχόμενο να πάψει να είναι δωρεάν η χρήση της. Άλλωστε η χρήση του AI chatbot της Microsoft είναι μια από τις πιο συμφέρουσες εκεί έξω, καθώς εκμεταλλεύεται πρακτικά τη γνώση και την ισχύ του ChatGPT-4, το οποίο η OpenAI κανονικά χρεώνει συνδρομή για τη χρήση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Windows Latest, τα ερωτήματα άρχισαν όταν η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα το Bing Chat Enterprise προορίζεται για επιχειρήσεις, με μερίδα χρηστών να θεωρεί ότι σύντομα θα χρεώνεται η πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη του Bing.com.

Ωστόσο η Microsoft ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της το τοπίο, λέγοντας ότι η ΑΙ του Bing και η χρήση της θα παραμείνει δωρεάν. Συγκεκριμένα μηχανικός της Microsoft στο project επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας: “Το Bing AI θα παραμείνει δωρεάν η χρήση του μέσω του Bing.com, του side panel του Microsoft Edge, του Windows Copilot και στα υπόλοιπα μέρη που ενσωματώνεται.” 

Πρόσφατα έγινε και η σημαντικότερη αναβάθμιση του Bing AI της Microsoft κάνοντάς το “multimodal”, δηλαδή ένα μοντέλο εκμάθησης που μπορεί να χειριστεί διαφορετικές μορφές εισόδων.

Επίσης, η Microsoft εργάζεται στο να φέρει “no search” υποστήριξη στο Bing AI, κάτι που θα το κάνει να συμπεριφέρεται περισσότερο όπως το δημοφιλέστερο ChatGPT. 

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 31/7/2023)

You May Like This