nowmag.gr

Η γνωστή εφαρμογή Beat προχωρά σε αλλαγή του brand της η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη μετονομασία της σε FREE NOW αλλά και στον τρόπο λειτουργίας, φιλοδοξώντας να γίνει το «super app των μετακινήσεων».

Από σήμερα, οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής θα ενημερώνονται μέσω της εφαρμογής ότι το Beat app θα καταργηθεί, δίνοντας τη θέση του στο FREE NOW, την εφαρμογή της μητρικής εταιρείας που αποτελεί κοινοπραξία των BMW Group και Mercedes-Benz Group. Με διεθνή παρουσία, η εφαρμογή FREE NOW δεν περιορίζεται μόνο στην εύρεση ταξί αλλά προτείνει και άλλους τρόπους μικροκινητικότητας μέσα στην πόλη, κάτι που αποτελεί και το όραμα της εταιρείας για την Αθήνα και τη Θεσ/νικη. 

Η μετάβαση από την εφαρμογή της Beat σε αυτή της FREE NOW αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα, με τους χρήστες να μπορούν από αυτή την εβδομάδα να μεταφέρουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους στη νέα εφαρμογή. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα προσωπικά στοιχεία, τα στοιχεία πληρωμής αλλά όχι τυχόν αγαπημένοι προορισμοί και οδηγοί που θα πρέπει να δηλωθούν ξανά μιας και η νέα εφαρμογή κάνει καλύτερη χρήση των συγκεκριμένων δεδομένων. 

Στα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες είναι αρχικά η δυνατότητα χρήσης της και στο εξωτερικό όπου το FREE NOW έχει παρουσία σε 10 χώρες και σε περισσότερες από 150 πόλεις. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο κέρδος για τους οδηγούς που συνεργάζονται με την πλατφόρμα, οι οποίοι έχουν πρόσβαση πλέον στα 30 εκατομμύρια χρηστών της εφαρμογής όταν αυτοί ταξιδεύουν στη χώρα μας. .     

 Ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους χρήστες (που θυμίζει τις αρχικές εποχές της εφαρμογής ως taxibeat) είναι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών τύπου στόλου ταξί. Έτσι εκτός από τα κλασσικά ταξί, θα είναι δυνατή η επιλογή του Eco Taxi που περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά για πιο πράσινες διαδρομές. Η τρίτη επιλογή αφορά τα Comfort Taxi που περιλαμβάνουν οχήματα ηλικίας έως 5 ετών με έμφαση στην άνεση. Το κόστος χρέωσης παραμένει ίδιο και στις τρεις περιπτώσεις με μόνη διαφορά την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής στην περίπτωση των Comfort Taxi. 

Με την εφαρμογή του FREE NOW είναι δυνατή ακόμα η πληρωμή με πρόσθετους τρόπους στους οποίους περιλαμβάνονται τα Apple Pay, Google Wallet, PayPal ενώ ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει κάποια αλλαγή στον τρόπο ακόμα και κατά τη διάρκεια της διαρδρομής. Τέλος η δυνατότητα Pre-Booking δίνει τη δυνατότητα για κράτηση ταξί έως και 4 ημέρες πριν τη διαδρομή. 

Το μεγάλο στοίχημα πάντως του rebrand είναι να αποτελέσει το FREE NOW app ένα “super app” μικροκινητικότητας εντός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου και έχει παρουσία με τη χρήση νέων τρόπων μετακίνησης. Σε αυτές προστίθεται αρχικά η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την RideMovi ενώ στο μέλλον στόχος της  FREE NOW είναι να καταστεί ένα marketplace υπηρεσιών μικροκινητικότητας όπου με διάφορες συνεργασίες θα παρέχει τη δυνατότητα μετακίνησης με ηλεκτρικά μηχανάκια, ηλεκτρικά πατίνια αλλά και μέσω car sharing.

Κατά τη συνέντευξη τύπου μάθαμε ακόμα ότι θα ενισχυθεί το Ευρωπαικό Customer Support Hub της εταιρείας το οποίο λειτουργεί στην Αθήνα από το 2021 υποστηρίζοντας ξένες αγορές ενώ συνεχίζονται οι συνεργασίες με ελληνικά ερευνητικά ινστιτούτα, φορείς και επιχειρήσεις για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Τα στελέχη της εταιρείας επανέλαβαν ότι στόχος της εταιρείας είναι η πλειοψηφία του στόλου οχημάτων ταξί να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/10/2022)

You May Like This