nowmag.gr

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του Bloomberg, στα κεντρικά γραφεία της στο Maranello, ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2025.

Ο εξηλεκτρισμός θα προσφέρει στους οδηγούς μία μοναδική οδηγική εμπειρία, είπε ο Benedetto Vigna, ωστόσο τα αυτοκίνητα της Ιταλικής φίρμας θα εξακολουθήσουν να είναι το ίδιο συναρπαστικά στον δρόμο. «Η Ferrari του μέλλοντος θα είναι μοναδική» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, «και θα ξεκινήσουμε από την εμπειρία που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας» συμπλήρωσε. «Οπότε θα κοιτάξουμε όλες τις τεχνολογίες που υπάρχουν στα (ηλεκτρικά) αυτοκίνητα για να προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία, και επίσης για να παραμείνει η Ferrari όσο επιθυμητή και ελκυστική είναι σήμερα».

Όπως είναι γνωστό, τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα της Ferrari είναι ξακουστά για την ταχύτητα και τον ήχο του κινητήρα τους. Παρόλα αυτά, ο Benedetto Vigna πιστεύει ότι οι πελάτες της εταιρείας θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν την ίδια οδηγική ευχαρίστηση και με μία ηλεκτρική μονάδα ισχύος (powertrain).

«Δεν ανησυχώ» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari και συμπλήρωσε: «Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο, έχουμε εξαιρετικά ικανούς μηχανικούς στην εταιρεία για να εξακολουθήσουμε να δημιουργούμε αυτοκίνητα που είναι μοναδικά, από περισσότερες απόψεις, από αεροδυναμικής άποψης, από άποψη επιδόσεων… οπότε η ηλεκτρική Ferrari θα είναι μία μοναδική Ferrari».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Benedetto Vigna είπε ότι η πρώτη, αμιγώς ηλεκτρική Ferrari θα παρουσιαστεί το 2025. Εντωμεταξύ, οι παραγγελίες για την Purosangue, το πρώτο σπορ SUV της διάσημης Ιταλικής φίρμας που στοιχίζει περίπου €400 χιλιάδες, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της ηγεσίας της Ferrari.

Ο Benedetto Vigna δήλωσε ότι η Ferrari θα εξακολουθήσει να προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας μοντέλα που αξιοποιούν έναν συνδυασμό «συμβατικής τεχνολογίας» και ηλεκτρικής, και αυτό σημαίνει περισσότερα μοντέλα με ατμοσφαιρικούς κινητήρες, με κινητήρες με τούρμπο, υβριδικά μοντέλα καθώς και αμιγώς ηλεκτρικά. Δεν δίστασε επίσης να παραδεχτεί πως η Ιταλική εταιρεία έχει ήδη μάθει πολλά πράγματα από τον ανταγωνισμό (λέγοντας μάλιστα ότι ο Elon Musk κατάφερε να «πυροδοτήσει» πολλές καινοτομίες στην βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων) ωστόσο τα οχήματα της Tesla είναι περισσότερο «functional» παρά «emotional» όπως θα είναι της Ferrari.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/2/2023)

You May Like This