nowmag.gr

Ο Δημήτρης, 35 χρονών, σχεδιάζει τις διακοπές της οικογένειας σε ένα ονειρικό ξενοδοχείο όπως εκείνος το φαντάζεται. Σε ένα ξενοδοχείο όπου θα τον καλωσορίσουν προσωπικά στην υποδοχή, θα γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις προτιμήσεις του και στη τηλεόραση του δωματίου του θα τον περιμένει ένα προσωπικό μήνυμα καλωσορίσματος.

Γράφει ο Στάθης Παπαχριστοφίλου

Θα απολαμβάνει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο δωμάτιο και τους δημόσιους χώρους του ξενοδοχείου για τις 6 συσκευές WiFi της οικογένειας. Η τηλεόραση του δωματίου θα του παρέχει διαδραστικό περιεχόμενο για να κάνει κράτηση στο αγαπημένο του εστιατόριο, ενώ θα μπορεί να παραγγείλει οτιδήποτε χρειαστεί αυτός και η οικογένεια του βλέποντας πάντα τον λογαριασμό του online.

 

Θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης από το δωμάτιο του σε ένα αυστηρά ιδιωτικό δίκτυο δεδομένων και σε ασφαλές προσωπικό Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, το κωδικό του οποίου θα γνωρίζει μόνο αυτός για να πραγματοποιεί με ασφάλεια τις ευαίσθητες συναλλαγές του.

Φαντάζεται λοιπόν ένα ξενοδοχείο του μέλλοντος όπου οτιδήποτε χρειαστεί να γνωρίζει για αυτό και για το μέρος που επισκέπτεται θα το έχει λάβει ήδη στο κινητό και στο tablet του, ακόμα και στη τηλεόραση του δωματίου του.

Ένα ξενοδοχείο που η εμπειρία του χρήστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρέχοντας νέες τεχνολογίες και γρήγορες υπηρεσίες στο δωμάτιο, διαδραστικότητα και διαχείριση περιεχομένου. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στη διαχρονικότητα των δικτυακών υποδομών και των υπηρεσιών του, με χαμηλό ενεργειακό ίχνος. 

Το ξενοδοχείο του μέλλοντος είναι πλέον παρόν…

….και ο τρόπος να παρέχει το ξενοδοχείο τις υπηρεσίες αυτές στον πελάτη του ,τώρα… αλλά και στο μέλλον… χωρίς αλλαγές στην υποδομή δικτύου, είναι ΜΟΝΟ η οπτική ίνα.

Οπτική ίνα στο δωμάτιο λοιπόν (FTTR) και παθητικό οπτικό δίκτυο (PON), είναι ο συνδυασμός για την επίτευξη ολοκληρωμένων και γρήγορων υπηρεσιών σε ένα ξενοδοχείο, ως μέρος μιας καλά σχεδιασμένης συνολικής λύσης, με χαμηλότερο κόστος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση υλοποίησης.

 

Πώς υλοποιείται μια τέτοια υποδομή;

Ο συνδυασμός τοπολογίας FIBER TO THE ROOM (FTTR) και εξοπλισμού GPON είναι η λύση για τέτοιες υποδομές. Πρόκειται για ένα point to multipoint παθητικό δίκτυο οπτικών ινών με έναν κεντρικό ελεγκτή (ΟLT) και μια ενεργή συσκευή Optical Network Terminal (ONT) μέσα στο δωμάτιο του πελάτη. Το GPON υποστηρίζει Triple Play υπηρεσίες, υψηλές ταχύτητες, καθώς επίσης μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 20χλμ. Μια μόνο ίνα σε κάθε δωμάτιο αρκεί για τη λειτουργία του τερματικού δωματίου.

Η δομή αυτή προσφέρει:

  • Οικονομία στην υποδομή και στο καλώδιο, αφού η καλωδίωση του χαλκού περιορίζεται εντός του δωματίου.
  • Ανεξάρτητο, ιδιωτικό, απομονωμένο και ασφαλές δίκτυο οπτικών ινών ανά δωμάτιο.
  • Ταχύτητες 2,4Gb Down και 1,25Gb Up bandwidth ανά δωμάτιο σε τεχνολογία GPON και ως 10Gb Down και 10Gb Up σε τεχνολογία ΧGS-PON.
  • Κεντρικό Software διαχείρισης και επιτήρησης του εξοπλισμού του δωματίου. Αναγνώριση βλάβης και αποκατάσταση χωρίς την ανάγκη να επισκεφτούμε το δωμάτιο.

Μια ίνα λοιπόν μόνο στο δωμάτιο για:

  • Ταχύτητες στο δωμάτιο έως 10G/10G
  • Ιδιωτικό δίκτυο LAN στο δωμάτιο
  • Προσωπικό Wi-Fi στο δωμάτιο
  • IPTV
  • RF TV
  • IP Τηλεφωνία
  • Αναλογική τηλεφωνία
  • Δίκτυο ηλεκτρικών κλειδαριών
  • Αυτοματισμός δωματίου

Όλες οι υπηρεσίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ξενοδοχείου, επιλέγοντας το κατάλληλο τερματικό δωμάτιου βάσει των αναγκών.

Έχοντας εφαρμόσει με επιτυχία την τεχνολογία αυτή σε αρκετά έως τώρα ξενοδοχεία, ως μέρος της ολοκληρωμένης μας λύσης ΗΟΤΕLFON (Hotel Fiber Optical Network) και έχοντας ικανοποιημένους πελάτες, η εταιρεία μας προτείνει ανεπιφύλακτα τη λύση με εξοπλισμό από τον οίκο Dasan Zhone Solutions και εμπιστεύεται την ποιότητα, τις δυνατότητες και την αξιοπιστία του εξοπλισμού. O οίκος διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού με διάφορους συνδυασμούς και δυνατότητες για να καλύψει κάθε απαίτηση σε υπηρεσία και μέγεθος.

Στην εποχή μας -μια εποχή τεχνολογίας– ο πελάτης ενός ξενοδοχείου είναι τεχνολογικά ενήμερος, έχει απαιτήσεις, πιστεύει πια στη σχέση ποιότητας και τιμής (value for money) και θέλει η εμπειρία του να διαφέρει και να προσαρμόζεται στον ίδιο και στις ανάγκες του.

Προσωποποιημένη εμπειρία λοιπόν, νέες τεχνολογίες, υψηλή συνδεσιμότητα είναι το κλειδί για μια αξέχαστη εμπειρία χρήστη στο ξενοδοχείο.


OPTRONICS TECHNOLOGIES
Θεσσαλονίκης 79-81, 18346 Μοσχάτο,
τηλ.: 210-9837121, 210-9886041
fax: 210-9834814,
optronics@optronics.gr
www.optronics.gr

 

You May Like This