nowmag.gr

Πόσες φορές θέλετε να ακούσετε μουσική από την εφαρμογή του Spotify, αλλά δεν έχετε καθόλου “data” στο κινητό σας ή Wi-Fi; Παραδείγματος χάρη σε μία πτήση. Το Spotify έρχεται τώρα να φέρει τη λύση σε όλους τους Premium συνδρομητές του με το Offline Backup.

Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που θέλει να σας λύσει τα χέρια αν θέλετε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ακόμα κι αν δεν έχετε σήμα ή Wi-Fi. Με το Offline Backup, το Spotify θα δημιουργεί αυτόματα μία playlist στην συσκευή σας, χωρίς να χρειάζεται ίντερνετ, την οποία θα μπορείτε να ακούτε όποτε εσείς επιθυμείτε.

Πώς δουλεύει όμως αυτό; Αυτό το χαρακτηριστικό θα χρησιμοποιεί την cache της συσκευής σας με τα πιο πρόσφατα τραγούδια που κάνατε stream, αλλά και από αυτά που είχαν μπει σε queue. Έτσι το Spotify θα ξέρει πάντα τι ακριβώς ακούσατε όταν ήσασταν συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, και από μόνο του θα δημιουργεί μια λίστα που θα μπορείτε να ακούτε όταν δεν έχετε καθόλου σήμα.

Μπορείτε να φιλτράρετε και να ταξινομείτε τα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής ανά καλλιτέχνη, διάθεση και είδος, και το Offline Backup θα εξελίσσεται καθώς συνεχίζετε να ακούτε. Με αυτόν τον τρόπο, το Spotify υπόσχεται ότι αυτή η λίστα θα έχει πάντα κάτι νέο για εσάς.

Έτσι, όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή χωρίς σήμα, θα έχετε πάντα κάτι να ακούσετε, ακόμα κι αν ξεχάσατε να κατεβάσετε ορισμένες λίστες αναπαραγωγής από πριν. Το Offline Backup δεν χρησιμοποιεί επιπλέον δεδομένα ή αποθηκευτικό χώρο, καθώς λειτουργεί με κομμάτια που έχουν ήδη αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη (cache).

Το νέο χαρακτηριστικό έχει ήδη αρχίσει να λανσάρεται παγκοσμίως τόσο στο Android όσο και στο iOS. Αν δεν το έχετε ήδη, κάντε υπομονή λίγες ώρες/ημέρες!

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 7/10/2024)

You May Like This