nowmag.gr

Η OpenAI πρόσθεσε μόλις μια νέα λειτουργία στο ChatGPT που ονομάζεται «Canvas» και φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες συνεργάζονται με την AI για εργασίες σύνταξης κειμένων και συγγραφής κώδικα. Αυτή η καινοτόμος λειτουργία, που βρίσκεται επί του παρόντος σε beta για τους χρήστες του ChatGPT Plus, παρέχει ένα εξειδικευμένο UI που διευκολύνει την συνεργασία, αφού δεν περιορίζει τους χρήστες σε ένα απλό chat παράθυρο.

Αναλυτικότερα, ο ‘καμβάς’ ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται μαζί με το ChatGPT σε σύνθετα projects. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εργασίες που απαιτούν εκτεταμένη επεξεργασία και αναθεωρήσεις. Αντί το ChatGPT να στέλνει κάθε φορά εκ νέου τον κώδικα για παράδειγμα, αυτός μένει στον καμβά και οι χρήστες μπορούν να συζητάνε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θέλουν. Για παράδειγμα μπορούν να επισημάνουν τμήματα του κειμένου ή του κώδικά τους και το ChatGPT προσφέρει inline feedback και προτάσεις, όπως ακριβώς θα έκανε ένας κανονικός άνθρωπος αρχισυντάκτης ή αναθεωρητής κώδικα.

Για τους συντάκτες κειμένων ειδικότερα, το Canvas περιλαμβάνει διάφορες χρήσιμες συντομεύσεις, όπως για παράδειγμα για την πρόταση αλλαγών, για την προσαρμογή του μήκους του κειμένου,  για να εξεταστεί συγκεκριμένα η γραμματική και η σαφήνεια, κ.α. Προσφέρει μέχρι και την επιλογή να βάλει παντού emojis σε όλο το κείμενο! Όσον αφορά τον προγραμματισμό, υπάρχουν αυτόματες συντομεύσεις για να προσθέτει το ChatGPT logs στον κώδικα, να βάζει comments που τον εξηγούν ή να διορθώνει bugs. Μάλιστα, το Canvas περιλαμβάνει και μια version control λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να επαναφέρουν με ευκολία προηγούμενες εκδόσεις του κώδικα ή του κειμένου τους.

Το Canvas είναι πλέον διαθέσιμο για τους συνδρομητές των ChatGPT Plus και Team σε όλο τον κόσμο. Η OpenAI σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία στους Enterprise και Edu χρήστες την επόμενη εβδομάδα, με την ευρύτερη κυκλοφορία σε όλους τους δωρεάν χρήστες του ChatGPT να ακολουθεί μόλις ολοκληρωθεί η beta.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/10/2024)

You May Like This