nowmag.gr

Ορίστηκε η τελετή βράβευσης για τον Εθνικό Δείκτη CR INDEX 2022-2023

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αναμένει την επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Μαϊου 2023 στο Westminster Abbey.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι ο βασιλικός ιδρυτικός προστάτης (Royal Founding Patron) του Βρεττανικού φορέα Business in the Community (BITC), που έχει αναπτύξει τον δείκτη CR INDEX που προάγει την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη και που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στην Ελλάδα αποκλειστικά με το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI).

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς για περισσότερα από 40 χρόνια από τη θέση του ως Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε υπό την προστασία του περισσότερα από 350 Ιδρύματα και Οργανισμούς που εστιάζουν σε διεθνείς δράσεις, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Η επιρροή του, όπως και η συνεισφορά του για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και βιομηχανιών είναι αδιαμφησβήτητη.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου σηματοδοτεί έναν συμβολικό εορτασμό για την έναρξη της βασιλείας του και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε κλίμα εθιμικής μεγαλοπρέπειας που να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της εποχής. Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να αναλάβει την αιγίδα των 600 και πλέον φιλανθρωπιών που κατείχε προηγουμένως η Ελισάβετ Β’. Και όσον αφορά τις αιγίδες που κατείχε ως πρίγκιπας της Ουαλίας, αυτές θα περάσουν πιθανότατα στον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος κατέχει τώρα τον τίτλο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος, όπως και η βασιλική οικογένεια έχουν συμμετάσχει στην προώθηση της επιχειρηματικής και οικονομικής ανάπτυξης μέσω πρωτοβουλιών που προάγουν την απασχόληση των νέων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εκπαίδευση.

Η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου έρχεται ως προοίμιο της 15ης επίσημης τελετής βράβευσης των εταιρειών που διακρίθηκαν στον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index & CRI Pass την περίοδο 2022 – 2023 και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στο Grand Hyatt Hotel Athens.Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης θα τιμήσει για μία ακόμη χρονιά τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους που δεσμεύονται και διακρίνονται για την ενσωμάτωση καλών πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

You May Like This