nowmag.gr

Το δημοφιλές παιχνίδι για κινητά, Flappy Bird, το οποίο αποσύρθηκε από τις ψηφιακές πλατφόρμες το 2014, πρόκειται να επανακυκλοφορήσει το 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του “The Flappy Bird Foundation Group”, μιας ομάδας που αυτοπροσδιορίζεται ως “παθιασμένοι θαυμαστές αφοσιωμένοι στο να μοιραστούν το παιχνίδι με τον κόσμο”, τα δικαιώματα του παιχνιδιού έχουν αποκτηθεί και σχεδιάζεται η επανέκδοσή του για συσκευές Android και iOS.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του αρχικού δημιουργού, Dong Nguyen, στο εγχείρημα. Ο Nguyen, ο οποίος απέσυρε το παιχνίδι λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση σχετικά με την επανέκδοση. Οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ιστότοπος της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών του δεν εμφανίζουν πρόσφατες ενημερώσεις.

Το Flappy Bird γνώρισε τεράστια επιτυχία το 2013, αλλά η ξαφνική απόσυρσή του το 2014 προκάλεσε έκπληξη στην κοινότητα των παικτών. Η κίνηση αυτή οδήγησε στην εμφάνιση πολυάριθμων αντιγράφων στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών, ενώ διάφορες εταιρείες επιχείρησαν να αποκτήσουν το εμπορικό σήμα του παιχνιδιού.

Η επανέκδοση του Flappy Bird αντιμετωπίζει πιθανές προκλήσεις λόγω των κανονισμών του App Store της Apple. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι προγραμματιστές χάνουν την κυριότητα του ονόματος μιας εφαρμογής όταν την αφαιρούν, και δεν μπορούν να την επανακυκλοφορήσουν με το ίδιο όνομα εάν κάποιος άλλος προγραμματιστής το χρησιμοποιεί ήδη. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο Nguyen δεν προχώρησε ο ίδιος στην επανέκδοση του παιχνιδιού, παρά το ενδιαφέρον που είχε εκφράσει στο παρελθόν.

Το “The Flappy Bird Foundation Group” ισχυρίζεται ότι απέκτησε τα δικαιώματα του παιχνιδιού από την Gametech, LLC, μια εταιρεία που δεν σχετίζεται με τον Nguyen. Η ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια για την ανανέωση του παιχνιδιού, διατηρώντας παράλληλα τον αρχικό χαρακτήρα του Flappy Bird.

Σύμφωνα με τον νέο ιστότοπο του Flappy Bird, οι παίκτες μπορούν να αναμένουν νέες λειτουργίες και τρόπους παιχνιδιού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η λειτουργία “rivals”, όπου οι παίκτες θα μπορούν να ανταγωνίζονται με 99 άλλους παίκτες ταυτόχρονα. Επιπλέον, προβλέπεται η εισαγωγή νέων χαρακτήρων, όπως ο πιγκουίνος “Peng” και ο “Quirky” με πολύχρωμο μοϊκανό κούρεμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται στον νέο ιστότοπο του Flappy Bird, οι μελλοντικές ενημερώσεις του παιχνιδιού θα περιλαμβάνουν “μαζικές multiplayer προκλήσεις”, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης του παιχνιδιού.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/9/2024)

You May Like This