nowmag.gr

Ο εξομοιωτής παιχνιδιών Delta, ο οποίος έχει γίνει επιτυχία μεταξύ των λάτρεις των ρετρό παιχνιδιών στο iPhone, είναι πλέον επίσημα διαθέσιμος για iPad, μετά από μια ενημέρωση εφαρμογής στην έκδοση 1.6.

Η Delta ήταν εξαιρετικά δημοφιλής από το ντεμπούτο της στο App Store και ο εξομοιωτής ήταν συνεχής παρουσία στα κορυφαία τσαρτ, με τους χρήστες να συρρέουν για να παίξουν ρετρό παιχνίδια που εμφανίστηκαν αρχικά στα NES, SNES, N64, Nintendo DS, Game Boy και Game Boy Advance.

Με την υποστήριξη iPad σε έκδοση 1.6, οι χρήστες μπορούν πλέον να επωφεληθούν πλήρως από τη μεγαλύτερη οθόνη της συσκευής και να παίξουν σε πλήρη οθόνη. Υπάρχουν νέες επιφάνειες ελεγκτών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για iPad και η εφαρμογή υποστηρίζει πολλά παράθυρα στο Stage Manager και στο Split View, με παιχνίδια που μπορούν προαιρετικά να κάνουν παύση κατά την εναλλαγή των παραθύρων.

Η έκδοση iPad υποστηρίζει επίσης εξωτερικά χειριστήρια παιχνιδιών και ο προγραμματιστής Riley Testut λέει ότι τα παιχνίδια εξομοίωσης «ξεχωρίζουν» απρόσκοπτα μεταξύ iPhone και iPad, επιτρέποντας στους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν από εκεί που σταμάτησαν. Ο Testut λέει ότι η ανάγκη για αρχεία BIOS έχει πλέον εξαλειφθεί, απλοποιώντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να παρατηρήσουν μια σημαντική βελτίωση στην απόδοση των παιχνιδιών DS. Η ενημέρωση εισάγει διάφορες χειρονομίες κουμπιών μενού, παρέχοντας πιο εύχρηστες επιλογές πλοήγησης. Προστέθηκε επίσης μια πειραματική δυνατότητα, “Reverse Controller Skin Screens”, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν τις οθόνες του ελεγκτή στο χρόνο εκτέλεσης, προσφέροντας μεγαλύτερη προσαρμογή και ευελιξία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Testut εξήγησε προηγουμένως ότι το Delta για iPad δεν ήταν αρχικά προτεραιότητα ανάπτυξης επειδή το σχέδιο ήταν να περιοριστεί η κυκλοφορία του εξομοιωτή στην ΕΕ μέσω της εναλλακτικής αγοράς εφαρμογών AltStore PAL, το οποίο δεν υποστηρίζει το iPad.

Ωστόσο, σε μια αντιστροφή μιας πολιτικής ετών, η Apple αποφάσισε τον Απρίλιο να επιτρέψει εξομοιωτές ρετρό παιχνιδιών στο App Store. Επομένως, η Delta έγινε διαθέσιμη στο App Store ως δωρεάν λήψη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, με τους χρήστες να υποστηρίζουν τον προγραμματιστή μέσω του Patreon. Μπορείτε να βρείτε επίσημους συνδέσμους λήψης για την πιο πρόσφατη έκδοση στον ιστότοπο της Delta.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/7/2024)

You May Like This