nowmag.gr

Θύμα των hackers της ομάδας Lapsus$ έπεσε πρόσφατα η Nvidia, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει στα χέρια τους περισσότερο από 1TB δεδομένων από το ιδιωτικό δίκτυο της εταιρείας. Το τελευταίο περιλαμβάνει τις διευθύνσεις email και τα στοιχεία εισόδου (username/password) από 71.000+ εργαζόμενους της Nvidia, ενώ ισχυρίζονται πως έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα και εμπορικά απόρρητα της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Nvidia έχει επιβεβαιώσει ότι αντιλήφθηκε την επίθεση στις 23 Φεβρουαρίου 2022 με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε ενέργειες ενίσχυσης των συστημάτων ασφαλείας και να ενημερώσει τις αρχές. Επίσης, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ransomware, αλλά παραδέχεται πως υπάρχει διαρροή στοιχείων των εργαζομένων της και ιδιωτικών πληροφοριών online.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το αίτημα των hackers της Lapsus$, καθώς δεν ζητούν λύτρα για να δώσουν πίσω τα αρχεία ή να σταματήσουν τις διαρροές των ευαίσθητων δεδομένων. Οι hackers τονίζουν πως αποφάσισαν να βοηθήσουν την κοινότητα των cryptominers και των gamers πιέζοντας την Nvidia να αφαιρέσει το σύστημα LHR (Lite Hash Rate) από τις κάρτες γραφικών, το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες mining του κρυπτονομίσματος Ethereum.

Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/3/2022)

You May Like This