nowmag.gr

Η Microsoft θα ενσωματώσει πολύ σύντομα τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο των κινήσεων που κάνετε στο desktop των Windows 11.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μέσω του Snipping Tool, η οποία θα ενημερωθεί σύντομα ώστε να περιλαμβάνει δυνατότητα εγγραφής οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες των Windows δεν θα χρειάζεται να βασίζονται στο Xbox Game Bar ή σε εργαλεία τρίτων κατασκευαστών μόνο για να καταγράφουν τις οθόνες τους.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, θα αρχίσουν να αποκτούν πρόσβαση στο ενημερωμένο εργαλείο Snipping Tool αυτή την εβδομάδα ενώ η νέα επιλογή εγγραφής θα σας επιτρέπει να καταγράφετε ολόκληρη την οθόνη ή ακόμη και ένα τμήμα που έχετε επιλέξει. Η ενημέρωση έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της Microsoft μιας νέας λειτουργίας λήψης screenshots στα Windows.

«Γνωρίζουμε ότι το Snipping Tool είναι ένα από τα αγαπημένα εργαλεία της κοινότητας των Insider, γι' αυτό είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τη λειτουργία screen recorder με αυτή την ενημέρωση!» εξηγεί ο Dave Grochocki, επικεφαλής των Windows inbox apps. «Το Snipping Tool ανέκαθεν έκανε γρήγορη και εύκολη την καταγραφή και την κοινή χρήση περιεχομένου από τον υπολογιστή σας, και με την ενσωματωμένη εγγραφή οθόνης, επεκτείνουμε αυτές τις δυνατότητες σε ακόμα περισσότερους τύπους περιεχομένου».

Η δυνατότητα επιλογής περιοχής θα καταστήσει χρήσιμο για όσους θέλουν απλώς να καταγράψουν μια εφαρμογή αντί για ολόκληρη την οθόνη τους. Το Xbox Game Bar ήταν καλό μόνο για την καταγραφή μεμονωμένων εφαρμογών, αλλά υπάρχει πολύ λιγότερος έλεγχος για το τι ακριβώς μπορείτε να καταγράψετε.

Η Microsoft ξεκίνησε να δοκιμάζει με τα μέλη των Windows Insiders τη νέα λειτουργία και συγκεκριμένα με όσους εγκαταστήσει τη Dev έκδοση, οπότε είναι πιθανό να περάσουν μερικές εβδομάδες ή μήνες μέχρι το ανανεωμένο Snipping Tool κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες Windows 11.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 12/12/2022)

You May Like This