nowmag.gr

Στα πλαίσια του συνεδρίου Build 2023, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για τα Windows 11 που περιέργως δεν έχει σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή αφορά την εγγενή υποστήριξη αρχείων RAR και όχι μόνο, κάτι που οι χρήστες των Windows περίμεναν δεκαετίες.

“Προσθέσαμε εγγενή υποστήριξη για πρόσθετες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των tar, 7-zip, rar, gz και πολλών άλλων που χρησιμοποιούν το project ανοικτού κώδικα libarchive”, αναφέρει ο επικεφαλής των Windows, Panos Panay, σε blog post. “Τώρα μπορείτε να έχετε βελτιωμένη απόδοση των λειτουργιών συμπίεσης αρχείων στα Windows”.

Η Microsoft αναφέρει ότι η υποστήριξη για τις νέες μορφές αρχείων θα κάνει την εμφάνισή της σε ένα μελλοντικό δοκιμαστικό build των Windows 11 αργότερα αυτή την εβδομάδα.

IMG_4523.jpeg.64cff32a9bccbfc9fc490f99f8bbf990.jpeg

Με την προσθήκη υποστήριξης rar αρχείων σε επίπεδο λειτουργικού, ο μεγάλος χαμένος είναι το δημοφιλές εργαλείο WinRAR, το οποίο αποτελούσε την κύρια επιλογή των χρηστών Windows εδώ και χρόνια, για διαχείριση αυτών των αρχείων. Αν και shareware (επί πληρωμή), είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του συγκεκριμένου λογισμικού δεν προχωρούσαν σε αγορά του, με την ίδια την εφαρμογή να το σέβεται και να μην “βομβαρδίζει” με σχετικά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη των tar, 7-zip, rar, gz και άλλων είναι εξαιρετικά νέα για τους χρήστες των Windows 11 οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να εγκαθιστούν εφαρμογές τρίτων για να έχουνπρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. 

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 26/5/2023)

You May Like This