nowmag.gr

Το απλό Razr ξεκινά από μόλις 700 δολάρια, ενώ το Razr+ εξακολουθεί να διατίθεται σε λογική τιμή, από 1.000 δολάρια.

Ακριβώς όπως συνέβη πέρυσι, η σειρά Razr αποτελείται από δύο συσκευές: τη ναυαρχίδα, Razr+, με τιμές που ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια και ένα πιο οικονομικό μοντέλο, το απλό Razr, που ξεκινά από τα 700 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, η Motorola προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να κλείσει το χάσμα μεταξύ των δύο συσκευών. Και τα δύο κινητά διαθέτουν αρθρωτή εσωτερική οθόνη OLED με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz για το Razr+, ενώ το πάνελ στην απλή έκδοση έχει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Εντωμεταξύ, στην εξωτερική πλευρά, η Motorola δημιούργησε νέα άρθρωση, η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι 30% μικρότερη, ενώ παράλληλα αυξάνεται το μέγεθος της μπροστινής οθόνης (που καλύπτεται από Gorilla Glass Victus για επιπλέον ανθεκτικότητα).

Η εξωτερική οθόνη του Razr+ πλέον έχει διαγώνιο 4 ιντσών, σε σχέση με τις 3,6 ίντσες του περυσινού μοντέλου. Όμως, το απλό Razr πραγματοποίησε ακόμη θεαματικότερο άλμα, αντικαθιστώντας την οθόνη 1,5 ιντσών του προκατόχου του με νέα οθόνη 3,6 ιντσών. Επίσης, χάρη στην αναβάθμιση του Panels UI, οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν σχεδόν κάθε εφαρμογή στη μπροστινή οθόνη των Razr, με μόνες εξαιρέσεις εκείνες που απαιτούν συγκεκριμένες, υψηλότερες αναλύσεις. Η σημαντικότερη βελτίωση, όμως, στη συνολική ευχρηστία των συσκευών είναι ότι και οι δύο πλέον διαθέτουν πιστοποίηση IPX8, ως προς την αντοχή τους στο νερό (σε σχέση με την προηγούμενη πιστοποίηση, ΙΡ52), κι αυτό σημαίνει ότι έχουν δοκιμαστεί για να αντέχουν σε βυθίσεις σε νερό βάθους έως ενάμιση μέτρο για 30 λεπτά.

Στο αισθητικό σκέλος, το Razr+ θα είναι διαθέσιμο σε Midnight Blue, Spring Green, Hot Pink (που αποτελεί φόρο τιμής στη ζωηρή, magenta απόχρωση του πρώτου Razr) και Peach Fuzz. Το απλό Razr θα διατίθεται σε τρία χρώματα: Koala Gray, Beach Sand και μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απόχρωση που η Motorola περιγράφει ως Spritz Orange. Εκτός από το μοντέλο σε γκρίζο χρώμα, τα υπόλοιπα συνοδεύονται από πλάτη καλυμμένη με δερματίνη. Το γκρίζο μοντέλο έχει σουέτ κάλυψη στην πίσω πλευρά, που ως αίσθηση παραπέμπει σε σιλικόνη, αλλά με πιο απαλό φινίρισμα. Και οι δύο επιλογές, πάντως, συνιστούν μια ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με τις γυάλινες πλάτες που συναντά πλέον κανείς σχεδόν σε όλα τα άλλα κινητά.

Για τη λήψη φωτογραφιών, και οι δύο συσκευές διαθέτουν κάμερα selfie 32 ΜΡ στην εσωτερική πλευρά, καθώς και κυρίως κάμερα 50 ΜΡ στην εξωτερική και είτε κάμερα με τηλεφακό 2x στο Razr+, είτε κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό στο απλό Razr. Η Motorola ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τη λειτουργία Camcorder ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο χρήστης διπλώνει την οθόνη και περιστρέφει το κινητό κατά 90 μοίρες, εξέλιξη που θα μπορούσε να καταστήσει τη μετάβαση από τις φωτογραφίες στα βίντεο κάπως απλούστερη.

Ως προς το λογισμικό, η Motorola ακολουθεί με τη σειρά της τις επιταγές της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας μια σειρά δικών της λειτουργιών. Το Razr υποστηρίζει το Google Gemini (συμπεριλαμβανομένων και τριών μηνών δωρεάν πρόσβασης στο Gemini Advanced με την αγορά της συσκευής) πέρα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η ίδια η Motorola. Σε αυτά συγκαταλέγεται το Magic Canvas, που επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων με τη χρήση γραπτών περιγραφών, καθώς και το βολικό Style Sync, που επιτρέπει στο χρήση να φωτογραφίσει τα ρούχα του, ώστε να δημιουργήσει ασορτί wallpaper για χρήση στη συσκευή, μια μικρή αλλά έξυπνη λεπτομέρεια για τους φίλους της μόδας που δεν θέλουν το κινητό τους να είναι παράταιρο με την εμφάνισή τους.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, η Motorola θα προσθέσει ακόμη περισσότερες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ανάμεσά τους την Catch Me Up που θα μπορεί να δημιουργεί περίληψη όλων των ενημερώσεων που λαμβάνει η συσκευή, ώστε να μη χρειάζεται να τις βλέπετε μία προς μία αν αφήσετε κατά μέρος τη συσκευή για κάποια ώρα. Η σημαντικότερη λειτουργία, όμως, θα μπορούσε να είναι η Remember This. Με αυτή, θα μπορείτε να ζητήσετε από τη Moto AI να καταγράψει μια φωτογραφία, screenshot ή ήχο και αργότερα να σας περιγράψει τις σημαντικότερες λεπτομέρειες, όταν της το ζητήσετε.

Τέλος, το Razr+ βασίζεται σε επεξεργαστή Snapdragon 8s 3ης Γενιάς, διαθέτει 12GB RAM, 256GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 4.000 mAh, δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με τη μπαταρία των 3.700 mAh που συναντά κανείς σε ένα Galaxy Z Flip 5. Την ίδια ώρα, το απλό Razr διαθέτει αξιόλογα, αλλά λιγότερο εντυπωσιακά, χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους επεξεργαστή MediaTek Dimensity 7300X, 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το απλό μοντέλο της σειράς, όμως, διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία, 4.200 mAh.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/6/2024)

You May Like This