nowmag.gr

Έχει περάσει μια δεκαετία από τη στιγμή που τα Apple Maps έγιναν διαθέσιμα για τις συσκευές του αμερικανικού tech κολοσσού και τώρα η κόντρα με τα Google Maps φουντώνει για τα καλά, αφού η διαδικτυακή έκδοσή τους μόλις κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, τα Apple Maps έγιναν πλέον διαθέσιμα μέσω browser, μέσα από μια beta έκδοση που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν οδηγίες οδήγησης και περπατήματος, να βλέπουν αξιολογήσεις και κριτικές και να εξερευνούν οδηγούς πόλεων, μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης έχουν στον υπολογιστή ή το κινητό τους. Αυτή η επέκταση σηματοδοτεί ίσως τη μεγαλύτερη ενημέρωση των Apple Maps μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσω της διεύθυνσης beta.maps.apple.com και αντικατοπτρίζει μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας που υπάρχει στο αντίστοιχο iOS application. Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν πόλεις και να συλλέξουν πληροφορίες για επιχειρήσεις απευθείας από το web περιβάλλον, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα παραγγελίας φαγητού. Η Apple έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να εισαγάγει ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά μέσα στους επόμενους μήνες, όπως η λειτουργία Look Around.

Προς το παρόν, η web έκδοση των Apple Maps  είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και υποστηρίζει Safari και Chrome σε Mac και iPad, καθώς και Chrome και Edge σε υπολογιστές Windows. Οι μελλοντικές ενημερώσεις θα επεκτείνουν την υποστήριξη σε περισσότερες γλώσσες, προγράμματα περιήγησης και πλατφόρμες. Παράλληλα, οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το εργαλείο MapKit JS της Apple μπορούν πλέον να συνδέουν τις εφαρμογές τους και με αυτή τη web έκδοση των Χαρτών της Apple.

Πηγή: https://unboxholics.com/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 26/7/2024

You May Like This