nowmag.gr

Το πρόγραμμα παρακολούθησης αντικειμένων AirTag της Apple έχει γίνει ένα αγαπημένο αξεσουάρ των θαυμαστών για διάφορους λόγους. Είτε προσπαθείτε να βρείτε τα κλειδιά σας, είτε ένας οδηγός F1 που προσπαθεί να βρει μια κλεμμένη τσάντα, τα AirTags μπορεί να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Μια άλλη περίπτωση χρήσης για το AirTag εμφανίστηκε επίσης γρήγορα – η παρακολούθηση των αποσκευών σας ενώ ταξιδεύετε. Συγκεκριμένα, αυτό αναφέρεται σε παραδοτέες αποσκευές, τις οποίες οι αεροπορικές εταιρείες είναι διαβόητες ότι χάνουν και μετά λένε ψέματα ότι τις χάνουν…

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα AirTag το 2021, έχουμε δει μερικές ιστορίες για το πώς χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό χαμένων αποσκευών. Σε μια περίπτωση, ένας υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας στη Φλόριντα πιάστηκε με πάνω από 15.000 δολάρια κλεμμένες αποσκευές χάρη σε μια AirTag. Μια άλλη ιστορία είδε τους νεόνυμφους που επέστρεφαν από το μήνα του μέλιτος να εντοπίσουν τις χαμένες αποσκευές τους χρησιμοποιώντας ένα AirTag.

Στην πραγματικότητα, υπήρξε έστω και μια σύντομη διαμάχη όταν η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa είπε ότι απαγόρευε τα AirTag από τις παραδοτέες αποσκευές, αποκαλώντας τον εντοπισμό αντικειμένων «επικίνδυνο αγαθό». Η αεροπορική εταιρεία τελικά απέσυρε αυτή τη δήλωση, αλλά χωρίς καμία λεπτομέρεια γιατί δημόσια είχε δηλώσει αρχικά κάτι τέτοιο.

Τώρα, το CNN έχει τις λεπτομέρειες για μια άλλη περίπτωση AirTag της Apple που αποκάλυψε την απροσεξία αεροπορικής εταιρείας με παραδοτέες αποσκευές. Σε αυτήν την περίπτωση, μια ταξιδιώτης της United Airlines ενημερώθηκε ότι οι παραδοτέες αποσκευές της είχαν μείνει πίσω, αλλά ήταν ασφαλής σε ένα «κέντρο διανομής».

Παρά αυτόν τον ισχυρισμό, ωστόσο, η ταξιδιώτης, η Valerie Szybala, παρακολούθησε καθώς το AirTag στις αποσκευές της ταξίδευε σε όλη την Ουάσιγκτον, από τοπικά εμπορικά κέντρα έως κατοικημένες περιοχές και πολλά άλλα.

Ουσιαστικά, η Szybala είχε επιλέξει να επιτρέψει στην United Airlines να της παραδώσει την τσάντα απευθείας, αντί να ταξιδέψει η ίδια στο αεροδρόμιο για να την παραλάβει. Αυτή η υπηρεσία παράδοσης φαινομενικά διαχειρίζεται μια τρίτη εταιρεία με την οποία η United Airlines συνάπτει συμβάσεις.

Η Szybala εξιστόρησε το ταξίδι των αποσκευών της στην Ουάσιγκτον DC στο Twitter, παρατηρώντας στάσεις σε ένα McDonald’s, ένα τοπικό εμπορικό κέντρο και μια πολυήμερη διαμονή σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων.

Τελικά, οι αποσκευές επέστρεψαν στο Szybala. Αποδίδει στο AirTag ότι τη βοήθησε να παρακολουθεί την τσάντα της – και αποκάλυψε ορισμένες από τις ψευδείς πληροφορίες που της έδωσε η United Airlines. Τώρα ενθαρρύνει όποιον ταξιδεύει να κολλήσει ένα AirTag στις αποσκευές του.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/1/2023)

You May Like This