nowmag.gr

Η Huawei ίσως να μην έχει δυνατότητα να τοποθετεί υποδοχή microSD κάρτας στα μελλοντικά smartphones που θα κατασκευάζει, κάτι που βέβαια για τα κινητά της Apple μπορεί να είναι συνηθισμένο, όμως για τα Android θεωρείται σοβαρή έλλειψη.

Το σενάριο αυτό είναι πιθανό να επαληθευτεί, καθώς η SD Association, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τα πρότυπα των προϊόντων SD και microSD, έχει αποσύρει την εταιρεία από τον κατάλογο μελών του. Αυτό συνεπάγεται ότι η Huawei θα πρέπει να λάβει ξεχωριστή άδεια για να χρησιμοποιήσει τεχνολογία SD κάρτας, κάτι που δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης ίσως να μην είναι εφικτό.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η Huawei λαμβάνει από τώρα τα μέτρα της και σχεδιάζει την επόμενη μέρα, καθώς έχει ήδη αναπτύξει τη δική της “Nano Memory Card”, το μέγεθος της οποίας είναι κατά 45% μικρότερο σε σύγκριση με αυτό μιας κάρτας microSD. Αυτό είναι μια ακόμα απάντηση της κινέζικης εταιρίας στον οικονομικό πόλεμο που δέχεται, καθώς αναμένεται μάλιστα στο μέλλον να είναι φτηνότερη και ταχύτερη από τις σημερινές microSD κάρτες.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This