nowmag.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων μετά από την συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, ανέφερε ο επικεφαλής κυβερνοασφαλείας της χώρας την Κυριακή.

Τα ΗΑΕ τον Αύγουστο συμφώνησαν στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ, «σπάζοντας» έτσι δεκαετίες πολιτικής των χωρών του αραβικού κόσμου, σε μια κίνηση που εξόργισε τους Παλαιστινιους και κάποιες μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες. Ακολούθησαν το Μπαχρέιν και το Σουδάν.

«Η σχέση μας, για παράδειγμα, με την εξομάλυνση με το Ισραήλ πραγματικά άνοιξε ένα μεγάλο εύρος επιθέσεων από κάποιους άλλους ακτιβιστές εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» είπε ο Μοχάμεντ Χαμάντ αλ Κουβέιτι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε συνδιάσκεψη στο Ντουμπάι. Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κουβέιτι είπε ότι στοχεύθηκε ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ωστόσο δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Επίσης δεν είπε εάν οι επιθέσεις ήταν επιτυχείς, ούτε αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους δράστες.

Ακόμη, δήλωσε στη συνδιάσκεψη ότι ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στα ΗΑΕ έχει αυξηθεί κατά πολύ μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως σημείωσε, «παραδοσιακά» πολλές επιθέσεις στην περιοχή προέρχονται από το Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 8/12/2020)

You May Like This