nowmag.gr

Τα ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nio, θα κυκλοφορήσουν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αργότερα μέσα στη χρονιά, ωστόσο η εταιρία ξεκαθαρίζει πως θα διατεθούν μόνο προς ενοικίαση και όχι για αγορά. Η εταιρία στοιχηματίζει στην προσαρμοστικότητα καθώς θεωρεί πως η αλλαγή στη νέα τεχνολογία θα φέρει και αλλαγές στις συνήθειες μας.

Οι οδηγοί λοιπόν θα μπορούν να νοικιάσουν το αυτοκίνητο των 75kWh έναντι €1.200 το μήνα, ενώ το ποσό θα εξαρτάται και από τη χρονική διάρκεια της συνδρομής η οποία μπορεί να είναι από ένα μήνα έως και χρόνια.

Πρόκειται για ακόμα μία αντισυμβατική κίνηση από τον κινεζικό κολοσσό, ο οποίος επιτρέπει ήδη στους πελάτες τους να νοικιάζουν αντί να αγοράζουν το ακριβότερο κομμάτι του αυτοκινήτου, την μπαταρία του. Επιπλέον, αντί να φορτίζουν το όχημα σπίτι τους, οι κάτοχοι Nio μπορούν να επισκεφτούν σημεία αλλαγής μπαταρίας για να βάλουν μία νέα, γλιτώνοντας χρόνο.

Και τα τρία της μοντέλα – ET7, ET5 και EL7 – θα γίνουν διαθέσιμα σε Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Δανία. Η Nio έχει πουλήσει ήδη 250.000 οχήματα στην Κίνα από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή το 2018. Οι τιμές τους κυμαίνονται από τα €50.000 – €70.000, ανάλογα αν ο πελάτης θέλει να αγοράσει ή να νοικιάσει την μπαταρία.

Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/10/2022)

You May Like This