nowmag.gr

Ισχυρό ρεύμα έχει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, με τους Έλληνες να εκτιμούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον του κλάδου. Για την ακρίβεια, οι δύο στους τρεις Έλληνες (το 64%) θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μάλιστα, οι Ελληνίδες δηλώνουν ακόμη πιο φανατικές της ηλεκτροκίνησης. Το ποσοστό των Ελλήνων, που θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέρχεται σε 61%. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των γυναικών φτάνει στο 67%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πανελλήνιας συνεχούς έρευνας “Profiles” από την Focus Bari | YouGov, η ασφάλεια, η οικονομία καυσίμου και η καταλληλότητα μοντέλου για όλη την οικογένεια συνιστούν τα βασικά κριτήρια για την πλειονότητα των Ελλήνων οδηγών. Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα, εμφανίζουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση όσον αφορά στο αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, οι άντρες ασχολούνται προσωπικά με το αυτοκίνητο τους πολύ περισσότερο και εξακολουθούν να αναζητούν επιδόσεις και design σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 84% των Ελλήνων οδηγών δηλώνει ότι ελέγχει πάντα ότι η βασική έκδοση ενός αυτοκινήτου διαθέτει όλα όσα τους ενδιαφέρουν (π.χ. Air condition). Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προκύπτει ότι για το 62% των οδηγών η κατανάλωση καυσίμου είναι το κύριο κριτήριο, όταν διαλέγει ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (55%) απαντούν ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο, για να προστατέψουμε το περιβάλλον.

 

Περί ασφάλειας

Η έρευνα “Profiles” από την Focus Bari|YouGov αναδεικνύει μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα όσον αφορά θέματα ασφαλείας, που σχετίζονται με την αυτοκίνηση. Για παράδειγμα, το 89% συμφωνεί ότι όλοι πρέπει να έχουν ένα κουτί ασφάλειας/πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο τους. Επίσης, σε ποσοστό 88% συμφωνούν ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όσο δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Εξίσου ενδιαφέρουσες απόψεις αποτυπώνει η έρευνα και σχετικά με το lifestyle, που αφορά το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα ευρήματα της, το 78% συμφωνεί ότι θεωρεί πολύ σημαντική την κατοχή ενός αυτοκινήτου, που λειτουργεί για όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, οι μισοί Έλληνες (50%) πιστεύουν ότι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα είναι καλύτερης ποιότητας, ενώ το 46% δηλώνει ότι προτιμά τα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη και δυνατή μηχανή.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης είναι η στενή σχέση που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες με το GPS. Σε αναλογία μεγαλύτερη από ένας στους τρεις (το 35%) απαντούν ότι δεν θα μπορούσαν να ζουν χωρίς GPS στο αυτοκίνητο, ενώ ένας στους τρεις δηλώνει ότι θα μπορούσε ποτέ να οδηγεί ένα άσχημο αυτοκίνητο.

Πηγή: sepe.gr

You May Like This