nowmag.gr

Μια μεγάλη αλλαγή φαίνεται να προωθεί η Microsoft με την αποσύνδεση λειτουργίας του Explorer.exe και της Windows 10 Taskbar. Αυτό σημαίνει λιγότερα… κολλήματα, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τον Explorer.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι χρήστες των Windows είχαν παρατηρήσει προβλήματα και κρασάρισμα του μηχανήματος εάν υπήρχε πρόβλημα στο explorer.exe. H Microsoft φέρεται να επεξεργάζεται μία μέθοδο αποσύνδεσης της Taskbar με το πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων. Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα Taskbar.dll με ξεχωριστή λειτουργία.

Σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα δεν θα είναι ανάγκη να γίνει μαζικό restart, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται πολλοί προγραμματιστές που έχουν φέρει στο διαδικτυακό προσκήνιο σχετικές φήμες. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί στο επόμενο συγκεντρωτικό update των Windows.

Οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κάποια σημαντική αλλαγή, εκτός και εάν το σύστημά τους κρασάρει συχνά. Με την αναβάθμιση αυτή εκτιμάται ότι τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα σε αυτές τις περιπτώσεις που παλαιότερα δημιουργούσαν πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 29/3/2021)

You May Like This