nowmag.gr

Στις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ήτοι αυτές που κινούνται σε επίπεδα άνω των 50 Mbps στρέφονται οι Έλληνες καταναλωτές, αν κρίνει κανείς από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για το δ’ τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ΟΤΕ κατέγραψε 39 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής κατά το δ’ τρίμηνο 2018, με τον συνολικό αριθμό πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών να ανέρχεται σε 1,896 εκατ.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις που αξιοποιούν υποδομές οπτικής ίνας σημειώνουν πρόοδο, προσελκύοντας 49 χιλιάδες συνδρομητές στο τρίμηνο, υποστηριζόμενες από την επέκταση του δικτύου. Στο τέλος του τριμήνου, 531 χιλιάδες συνδρομητές ή το 28,0% της συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής του ΟΤΕ είχαν επιλέξει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Σημειωτέον πως στις 31 Δεκεμβρίου 2018, οι ενεργές καμπίνες VDSL/Vectoring ανήλθαν σε 14 χιλιάδες, αυξημένες κατά πάνω από 800 στο τρίμηνο και κατά 2,3 χιλιάδες στο έτος. Στο τέλος του 2018, το 52% των πελατών του ΟΤΕ που είχε υιοθετήσει υπηρεσίες οπτικής ίνας απολάμβανε ταχύτητες των 50 Mbps ή και μεγαλύτερες έναντι 30% ένα χρόνο νωρίτερα.

Όσον αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση, η Cosmote TV κατέγραψε 8 χιλιάδες νέους συνδρομητές στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, με αποτελέσμα, στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της Cosmote TV να φθάνει στις 542 χιλιάδες, αριθμός αυξημένος κατά 3,3% σε ετήσια βάση.

Δημήτρης Μαλλάς

You May Like This