nowmag.gr

Η Huawei ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό smartphone με τριπλή αναδίπλωση στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Το καινοτόμο αυτό μοντέλο που θα έχει την ονομασία Mate XT, αναμένεται να διαθέτει οθόνη 10 ιντσών όταν είναι πλήρως ανοιχτό, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές. 

Η συσκευή, η οποία δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί επίσημα, φαίνεται να υιοθετεί έναν σχεδιασμό “ανάποδου Ζ” με τρεις πλευρές που διπλώνουν. Αυτή η προσέγγιση στην τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην αγορά, καθώς αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα διπλής αναδίπλωσης.

Ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικής και αυτοκινητιστικής τεχνολογίας της Huawei, χαρακτήρισε το επερχόμενο smartphone ως “προϊόν που σηματοδοτεί μια νέα εποχή”, ωστόσο, ο αναλυτής Ross Young της DSCC προειδοποιεί ότι το μοντέλο ενδέχεται να είναι το ακριβότερο smartphone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά.  Η παρουσίαση του νέου μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις 2:30 μ.μ. ώρα Κίνας, συμπίπτοντας με την εκδήλωση “It’s Glowtime” της Apple για όσους μένουν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Εκτός από το αναδιπλούμενο smartphone, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Huawei αναμένεται να ανακοινώσει νέα smartwatches και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η πρόσφατη άνοδος της Huawei έχει δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για την Apple στην κινεζική αγορά smartphones. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η Apple είναι εκτός της πρώτης πεντάδας των κατασκευαστών smartphone στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αντίθετα, η Huawei σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση 41% στις αποστολές smartphones στην Κίνα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των κορυφαίων πέντε εταιρειών στη χώρα.

Ενώ η Huawei προχωρά δυναμικά στον τομέα των αναδιπλούμενων συσκευών, η Apple φαίνεται να ακολουθεί πιο συντηρητική προσέγγιση. Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εταιρεία ερευνών TrendForce, η Apple δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει αναδιπλούμενο iPhone πριν από το 2027. Αντ’ αυτού, η εταιρεία πιθανότατα θα ξεκινήσει την είσοδό της στην κατηγορία αυτή με ένα αναδιπλούμενο iPad ή MacBook με μεγάλη οθόνη.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/9/2024)

You May Like This