nowmag.gr

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone του πλανήτη στην πόλη Zhengzhou στην Κίνα, που ανήκει στην ταϊβανέζικη Foxconn, βασικό συνεργάτη της Apple.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε Weibo και Twitter δείχνουν πλήθος εργαζομένων να διαδηλώνει στο δρόμο. Κάποιοι από αυτούς έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας με ειδικές λευκές φόρμες αλλά και αστυνομικούς.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν ρόπαλα και χτυπούσαν κάμερες ασφαλείας και παράθυρα. Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι οι διαμαρτυρόμενοι ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για τις κακές εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ξέσπασαν και αποχώρησαν πολλοί εργαζόμενοι, καθώς επιβλήθηκε lockdown στο εργοστάσια για προστασία από την Covid-19. Στη συνέχεια, η εταιρεία προσέλαβε νέους εργαζόμενους με την υπόσχεση γενναιόδωρων μπόνους.

“Άλλαξαν το συμβόλαιο για να μην μπορέσουμε να πάρουμε την επιδότηση όπως είχαν υποσχεθεί. Μας βάζουν σε καραντίνα αλλά δεν παρέχουν φαγητό”, είπε ένας εργαζόμενος στο Foxconn κατά τη διάρκεια live streaming.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/11/2022)

You May Like This