nowmag.gr

Το πρώτο βραβείο στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards στην κατηγορία Sustainable Growth / Circular Economy (Private Sector/NGO), απέσπασε η cosmoONE για το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης)».

Πρόκειται για τη 2η διεθνή διάκριση της cosmoONE – μέσα σε λίγα χρόνια, στον κορυφαίο τεχνολογικό θεσμό που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (WITSA), καθώς έχει προηγηθεί η βράβευσή της το 2017 στην ίδια κατηγορία για το σύστημα Δημοπρασιών Ενεργειακών Προϊόντων.  

Το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ», σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε το 2020 για τις ανάγκες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συσσωρευμένου πλήθους αλλά και της πολυπλοκότητας διαχείρισης των αιτήσεων παραγωγής από ΑΠΕ. Η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, από την υποβολή του αρχικού αιτήματος έως την αυτόματη δημιουργία και ανάρτηση αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το σύστημα υποστηρίζει δώδεκα (12) ακόμη διαδικασίες τροποποιήσεων εντός και εκτός κύκλου, όπως αλλαγή εγκαταστημένης ισχύος, αλλαγή ορίων πολυγώνου, κατατμήσεις και συνενώσεις, μεταβιβάσεις, ανανεώσεις και ανακλήσεις, αλλαγές έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κλπ. Παράλληλα, εισήγαγε πλήθος καινοτομιών για πρώτη φορά στη ΡΑΕ, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων με τα συστήματα TAXIS, ΔΙΑΣ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΔΑΠΕΕΠ, καθώς και με το σύστημα GIS της ΡΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, κος Θανάσης Πετμεζάς, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 26th World Congress on Innovation & Technology (Πενάνγκ, Μαλαισία, 13-15 Σεπτεμβρίου) , δήλωσε σχετικά: «Η αναγνώριση της εταιρείας και των λύσεων που αναπτύσσει και προσφέρει στον τομέα της ενέργειας, από ανεξάρτητους φορείς του εξωτερικού, είναι μεγάλη τιμή για εμάς, πόσο μάλλον όταν αυτή η αναγνώριση εκφράζεται με δύο βραβεία μέσα σε λίγα χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τη συμβολή μας, μέσω των συστημάτων και των εφαρμογών μας, στην προώθηση των έργων ΑΠΕ και την επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), διευκολύνοντας την υλοποίηση επενδύσεων για αδειοδοτήσεις έργων συνολικής ισχύος 40+ GW.».

You May Like This