nowmag.gr

Τηρώντας την ίδια πρακτική που ακολούθησε και στο παρελθόν, η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλοι οι Mac που είναι σε θέση να τρέχουν την τρέχουσα έκδοση του macOS θα υποστηριχθούν από την επερχόμενη αναβάθμιση, η οποία θα ονομάζεται “Catalina” και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών WWDC (Worldwide Developers Conference) της Apple που διεξάγεται αυτές τις μέρες (3-7 Ιουνίου) στο San Jose της California, η εταιρία στην κεντρική ομιλία της ανακοίνωσε την επόμενη γενιά macOS που φέρει το όνομα macOS Catalina. Η δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού των Mac θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει πλήθος βελτιώσεων ασφαλείας, αρκετές αναβαθμισμένες εφαρμογές πρώτου μέρους, υποστήριξη για εφαρμογές iPad και πολλά άλλα. Σημειώνεται ότι η beta έκδοση του νέου λογισμικού είναι προς το παρόν διαθέσιμη για προγραμματιστές, ενώ μια δημόσια beta έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την Apple, τα μοντέλα Mac που θα υποστηριχτούν από την έκδοση macOS Catalina είναι τα παρακάτω:

iMac Pro 2017 και αργότερα

MacBook 2015 και αργότερα

Mac Pro 2013 και αργότερα

iMac 2012 και αργότερα

MacBook Air 2012 και αργότερα

MacBook Pro 2012 και αργότερα

Mac mini 2012 και αργότερα

Οι μόνοι Mac που ήταν σε θέση να τρέξουν το macOS Mojave και απουσιάζουν από τη λίστα του macOS Catalina είναι τα μοντέλα Mac Pro mid-2010 και mid-2012. Πλέον, τα μοντέλα αυτά θα υποστηρίζονται με ενημερώσεις που θα αφορούν μόνο την ασφάλεια του macOS Mojave μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

 

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This