nowmag.gr

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, εντόπισε διάφορες επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό, όπου απατεώνες βρέθηκαν να χρησιμοποιούν πάνω από 60.000 εφαρμογές Android με κύριο στόχο την εξάπλωση απειλών. Οι ερευνητές της Bitdefender μέσω της λύσης Bitdefender Mobile Security εντόπισαν τη συγκεκριμένη εκστρατεία κακόβουλων επιθέσεων, η οποία δρούσε ανενόχλητη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Bitdefender Mobile Security για Android σχεδιάστηκε, ώστε να ανιχνεύει απειλές και ανωμαλίες πριν καν εισέλθουν στο λογισμικό. Η συγκεκριμένη λύση αναβαθμίστηκε με νέο επίπεδο προστασία, το οποίο συνεχώς αναζητά κακόβουλες συμπεριφορές και ενημερώνει τον χρήστη για να αποφευχθεί οποιοδήποτε κακόβουλη συμπεριφορά.

Παγκόσμια εκστρατεία κακόβουλων επιθέσεων

Σκοπός αυτής της οργανωμένης παγκόσμιας εκστρατεία κακόβουλων επιθέσεων είναι η προώθηση επιθετικών adware σε συσκευές Android, προσπαθώντας να αποκομίσουν όσον το δυνατόν περισσότερα έσοδα. Η Bitdefender μέχρι στιγμής έχει ανακαλύψει 60.000 εφαρμογές που φέρουν adware, αλλά είναι πεπεισμένη ότι κυκλοφορούν ακόμα περισσότερα.

Οι κακόβουλες εφαρμογές δεν βρίσκονται στο Google Play ή σε άλλο επίσημο κατάστημα, αλλά αντιθέτως οι απατεώνες έχουν βρει άλλους τρόπους εξάπλωσης. Αυτοί οι τρόποι είναι οι δωρεάν εφαρμογές που οι χρήστες αναζητούν και εγκαταστούν π.χ. δωρεάν VPN, δωρεάν παιχνίδια, YouTube χωρίς διαφημίσεις. Ουσιαστικά, οι απατεώνες μεταμφιέζονται με εφαρμογές που δύσκολα μπορεί να βρει ένας χρήστης στα επίσημα καταστήματα και προσφέρουν αυτό που αναζητούν οι περισσότεροι, δωρεάν εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, τους δελεάζουν και εισέρχονται στο λογισμικό. Κάποιες από τις εφαρμογές αυτές είναι οι εξής:

  • Ψεύτικα σεμινάρια
  • YouTube χωρίς διαφημίσεις
  • Netflix
  • Δωρεάν παιχνίδια, με ξεκλείδωτες λειτουργίες
  • Δωρεάν VPN
  • Ψεύτικα προγράμματα ασφαλείας

Με την είσοδο των χρηστών στις εφαρμογές και στους ιστότοπους που αναζητούν, οι απατεώνες τους ανακατευθύνουν σε τυχαίες σελίδες διαφημίσεων, που περιλαμβάνουν τη λήψη κακόβουλων λογισμικών. Υπάρχουν περιπτώσεις που το λογισμικό εμφανίζει ένα μήνυμα «η εφαρμογή δεν εγκαταστάθηκε» για να ξεγελάσει τον χρήστη και να πιστεύει ότι δεν εγκαταστάθηκε, ενώ στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο. Ακόμα και αν ο χρήστης καταργήσει την εφαρμογή, το κακόβουλο λογισμικό παραμένει στο παρασκήνιο της συσκευής.

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι χρήστες;

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν οι χρήστες ασφαλείς είναι η εγκατάσταση εφαρμογών από επίσημα καταστήματα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό η εγκατάσταση επίσημων εφαρμογών ασφαλείας ακόμα και αν είναι επί πληρωμή. Η Bitdefender διαθέτει μια πληθώρα λύσεων που προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στους χρήστες.

Το Bitdefender Mobile Security για Android είναι μια από τις λύσεις που αναζητά, ανιχνεύει και ενημερώνει τους χρήστες στην περίπτωση που εντοπίσει μια κακόβουλη συμπεριφορά. Ήταν η λύση που βοήθησε στην ανίχνευση των 60.000 adware και στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Άλλη μια λύση που συστήνεται είναι το Bitdefender Premium VPN. Καθιστά τις δραστηριότητες και την ψηφιακή ταυτότητα των χρηστών ανώνυμες και μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια στο διαδίκτυο προστατεύοντας την ταυτότητά τους. Σε αντίθεση με τα δωρεάν VPN, τα οποία κρύβουν κινδύνους και απειλές που μπορεί να αποβούν μοιραίοι για τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών και όχι μόνο.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και ανακαλύψτε τις ανανεωμένες και προηγμένες λύσεις ασφαλείας.

You May Like This