nowmag.gr

Οι χρήστες iPhone θα πρέπει να χρησιμοποιούν ρύθμιση μέσω της εφαρμογής προκειμένου να αυξομειώνουν την ένταση του ήχου των συνδεδεμένων συσκευών. 

Οι χρήστες του Spotify μέσω συσκευών iPhone δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν την ένταση του ήχου σε συνδεδεμένες συσκευές χρησιμοποιώντας τα φυσικά πλήκτρα έντασης ήχου. Μέσω σχετικής ενημέρωσης στην εταιρική σελίδα υποστήριξης, το Spotify ανακοίνωσε ότι η Apple «διέκοψε» αυτή τη δυνατότητα, υποχρεώνοντας τους κατόχους iPhone να καταφύγουν σε μια όχι ιδιαίτερα βολική λύση.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο το Spotify Connect, μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να ελέγχουν τοSpotify σεκοντινά ηχεία, κονσόλες παιχνιδιών, έξυπνες τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλες συσκευές. Πλέον, το Spotify θα απαιτεί από τους χρήστες iPhone να χρησιμοποιούν ένα slider μέσω της εφαρμογής για να ρυθμίζουν την ένταση του ήχου αντ’ αυτού. Το Spotify αναφέρει ότι η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Σεπτεμβρίου, όμως ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι είναι κάτι που συμβαίνει ήδη.

Όταν ένας χρήστης iPhone πατάει το απτό πλήκτρο έντασης ήχου, το Spotify θα εμφανίζει μια ειδοποίηση που θα λέει «Θέλετε να αλλάξετε την ένταση του ήχου;». Οι χρήστες θα πρέπει στη συνέχεια να πατήσουν την ειδοποίηση και να χρησιμοποιήσουν το slider που εμφανίζεται στην εφαρμογή. Το Spotify θα εμφανίζει αυτόματα το slider εφόσον οι χρήστες πατήσουν το κουμπί έντασης ενώ η εφαρμογή είναι ήδη ανοιχτή.

Το Spotify επιρρίπτει την ευθύνη για την αλλαγή στην Apple, υποστηρίζοντας ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν προτίθεται να του προσφέρει πρόσβαση στην ίδια τεχνολογία που επιτρέπει την αναπαραγωγή του Apple Music σε συσκευές τρίτων. Το αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος της έντασης ήχου μέσω των απτών πλήκτρων του iPhone να έχει «καταστεί ασταθής» για τις συνδεδεμένες συσκευές, προκαλώντας αύξηση της έντασης κατά την αναπαραγωγή καθώς και άλλα σφάλματα. Το Spotify επισημαίνει ότι η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα «σταθερό, υψηλής ποιότητας» έλεγχο της έντασης του ήχου. Εντωμεταξύ, η εφαρμογή Sonos έχει επίσης πάψει να επιτρέπει στους χρήστες iPhone να αλλάζουν την ένταση ήχου των συσκευών τους χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα της συσκευής, για παρόμοιους λόγους.

«Έχουμε καταθέσει αιτήματα στην Apple προκειμένου να εισαγάγει μια παρόμοια λύση με αυτή που προσφέρει στους χρήστες στο HomePod και το Apple TV για τους προγραμματιστές εφαρμογών που ελέγχουν συσκευές πολυμέσων οι οποίες δεν ανήκουν στην Apple», αναφέρει το Spotify στην ανακοίνωσή του. «Η Apple μας είπε ότι απαιτεί από τις εφαρμογές να ενσωματωθούν στο HomePod προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία που ελέγχει την ένταση του ήχου στα iPhone». Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις.

Παρότι ορισμένες μουσικές υπηρεσίες τρίτων μπορούν να κάνουν streaming απευθείας από το HomePod της Apple, πολλές μεγάλες εταιρίες του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Spotify, δεν υιοθέτησαν ποτέ το απαραίτητο API. Αντ’ αυτού, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν το AirPlay για να αναπαράγουν τραγούδια από το Spotify – αν και το iOS 17 έκανε αυτή τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη, επιτρέποντας στους χρήστες να ζητήσουν από τη Siri να ενεργοποιήσει το AirPlay.

Εντωμεταξύ, το Spotify, που βρίσκεται εδώ και μήνες σε δικαστική διαμάχη με την Apple σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να συμπεριλάβει στην εφαρμογή του για το iOS, υποστηρίζει ότι η Apple έχει «περιορίσει τη διαλειτουργικότητα», σε αντίθεση με εταιρείες όπως η Google και η Samsung. Προσθέτει ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του Νόμου Ψηφιακών Αγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαιτεί από τους «κλειδοκράτορες», δηλαδή εταιρίες με κυρίαρχη θέση στην αγορά, όπως η Apple, να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους σε υπηρεσίες τρίτων.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/9/2024)

You May Like This