nowmag.gr

Οι μηχανικοί της Dyson εργάζονται πάνω σε μια νέα γενιά έξυπνων, αυτοβελτιωμένων προϊόντων, καθώς η εταιρεία ενισχύει την software ομάδα της, αποκαλύπτει ο Jake Dyson, επικεφαλής μηχανικός, σε ένα νέο βίντεο της Dyson στο YouTube. Όπως υποστηρίζει,  η τεχνολογική εταιρεία – εν μέσω της υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδίου ύψους 2,75 δισ. λιρών σε νέες τεχνολογίες – θέτει το λογισμικό και τη συνδεσιμότητα στο επίκεντρο της μελλοντικής της παραγωγής. Επιπλέον, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η εξέλιξη στις δυνατότητες του λογισμικού και των συνδεδεμένων προϊόντων θα κάνουν τη ζωή των πελατών ευκολότερη – επιλύοντας ζητήματα πριν καν οι ιδιοκτήτες των μηχανημάτων Dyson τα αντιληφθούν.

Οι συσκευές της Dyson γίνονται όλο και πιο έξυπνες, χρησιμοποιώντας μυριάδες αισθητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα ελέγχου αλλά και κώδικα λογισμικού. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη στον δεκαπλασιασμό των προγραμματιστών λογισμικού από το 2012, και η Dyson παραμένει προσηλωμένη στην αύξηση της ομάδας της σε όλο τον κόσμο.

Μέσω αυτής της τεχνολογίας, οι συσκευές της Dyson μπορούν να κάνουν το αόρατο, ορατό. Οι σκούπες της Dyson, για παράδειγμα, ανιχνεύουν και συλλαμβάνουν τη ρύπανση, ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες για την ποιότητα του αέρα στα σπίτια τους καθώς και για τη μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων – η τελευταία ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen5detect μετράει και μεγεθύνει μικροσκοπικά σωματίδια δίνοντας μια ακριβή εκτίμηση στον χρήστη, καθώς και υποδεικνύοντας περιοχές με σκόνη και βρωμιά στο πάτωμα – μια τεράστια εξέλιξη σε σχέση με τα μηχανικά προϊόντα της Dyson πριν από 10 χρόνια.

Η αποστολή της Dyson; Συσκευές που γίνονται πιο έξυπνες όσο περισσότερο καιρό τα έχετε στην κατοχή σας, με την ικανότητα να αναγνωρίζουν μόνα τους τα προβλήματα, να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν το πρόβλημα, και όλα αυτά πριν αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά…

Jake Dyson, ο Chief Engineer της Dyson, δήλωσε: “Το αποτέλεσμα στο οποίο θα μας οδηγήσουν το λογισμικό και η επιστήμη των δεδομένων δεν έχει να κάνει με τεχνάσματα ή άκαρπες λειτουργίες. Έχει να κάνει με την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου και τη διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων – εμείς φροντίζουμε το προϊόν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε εσείς. Επενδύσαμε στα εργαστήρια και τα Campuses μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Πολωνία για την αυξανόμενη ομάδα μηχανικών μας που εργάζεται πάνω σε άκρως απόρρητες και βιώσιμες έξυπνες τεχνολογίες, με προοπτική 15 ετών”.

‘Ένα ταξίδι 10-ετών στο λογισμικό, και πέρα από αυτό

Την τελευταία δεκαετία, η Dyson έχει αυξήσει την ομάδα λογισμικού και συνδεσιμότητας σε πάνω από 10 φορές το αρχικό της μέγεθος στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Κίνα και την Πολωνία. Αυτή η αύξηση της τεχνογνωσίας αντικατοπτρίζει την εστίαση της Dyson στην εξέλιξη της νοημοσύνης και του “εγκεφάλου” των μηχανημάτων της. Το έργο αυτό εκτείνεται πέρα από το λογισμικό- οι επιστήμονες δεδομένων της, οι μηχανικοί ρομποτικής, ηλεκτρονικού υλικού και μηχανικής μάθησης, παράλληλα με το λογισμικό, συνεργάζονται και αποτελούν ένα σημαντικό και αυξανόμενο ποσοστό της συνολικής ομάδας μηχανικών της εταιρείας – το 45% των μηχανικών που ξεκινούν την καριέρα τους στην Dyson εργάζονται σε ομάδες που βασίζονται στο λογισμικό.

Παλαιότερα το λογισμικό αφορούσε τον έλεγχο μεμονωμένων εξαρτημάτων, αλλά τώρα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε λειτουργία της τεχνολογίας Dyson. Το ενσωματωμένο λογισμικό, η ανάπτυξη εφαρμογών και νέφους και τα στρώματα του ενσωματωμένου λογισμικού – αλγόριθμοι, μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη – στα προϊόντα της Dyson τους επιτρέπουν να κάνουν εξελιγμένα πράγματα πέρα από τη μηχανική, έναν βασικό τομέα στον οποίο η επιχείρηση έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Το μόνο που μπορούσατε να κάνετε με την πρώτη ηλεκτρική σκούπα της Dyson ήταν να ενεργοποιήσετε το μοτέρ. Τώρα οι ηλεκτρικές σκούπες της Dyson σας ενημερώνουν για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και προσαρμόζουν τη χρήση ενέργειας ανάλογα με τον τύπο του δαπέδου σας, χάρη σε μια πληθώρα ενσωματωμένων αισθητήρων, ηλεκτρονικού υλικού και λογισμικού.

Στη ρομποτική σκούπα Dyson 360 Heurist, ο καταναλωτής δεν χρεάζεται να περιφέρεται πλέον στο σπίτι του για να σκουπίζει – το ρομπότ κάνει τη δουλειά γι’ αυτόν. Η πρόσφατα λανσαρισμένη εφαρμογή MyDyson που φέρνει τα συνδεδεμένα οφέλη των προϊόντων και τα εξατομικευμένα μαθήματα στην παλάμη των ιδιοκτητών της Dyson. Η Dyson αναπτύσσει τις δυνατότητές της με την επιστήμη των δεδομένων, οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα της εκπαίδευσης της Dyson στον καθαρισμό και την επιστήμη του αέρα.

Roland Krueger, Chief Executive Officer της Dyson, δήλωσε: “Η Dyson βρίσκεται στη μέση της υλοποίησης του πενταετούς επενδυτικού της σχεδίου ύψους 2,75 δισ. λιρών, επεκτεινόμενη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Τον Νοέμβριο του 2020 ανακοινώσαμε ότι επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση ενέργειας, η ρομποτική, η μηχανική μάθηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τώρα υλοποιούμε την υπόσχεσή μας. Αυτές οι επενδύσεις θα θέσουν τα θεμέλια για την επέκταση των κατηγοριών προϊόντων μας και για εντελώς νέους τομείς προϊόντων για την Dyson. Το “Drive to Digitalization” μας με έμφαση στις δεξιότητες λογισμικού σε ολόκληρη την εταιρεία αποτελεί βασικό στοιχείο αυτών των επενδύσεων και θα συμβάλει καθοριστικά στη συγγραφή ενός νέου κεφαλαίου για την Dyson.”

CASE STUDY: Εκπαίδευση σχετικά με την έκθεση στη ρύπανση  

Πριν από έξι χρόνια, η Dyson συνέδεσε τον πρώτο της ανεμιστήρα καθαρισμού, επιτρέποντας στον καταναλωτή να παρακολουθεί για πρώτη φορά την ποιότητα του αέρα στο σπίτι του σε πραγματικό χρόνο, στην οθόνη και στην εφαρμογή. Αυτά τα μηχανήματα έχουν έκτοτε συγκεντρώσει δεδομένα ρύπανσης εσωτερικών χώρων από όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε μια νέα γενιά μηχανημάτων και κατανόησης της ποιότητας του αέρα στο σπίτι. Οι μηχανικοί της Dyson χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα, που ανιχνεύονται από περισσότερους από 4 εκατομμύρια έξυπνες σκούπες της Dyson, για να χαρτογραφήσουν την ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων παγκοσμίως. Μια ζωντανή παρακολούθηση των συνδεδεμένων μηχανημάτων σημαίνει ότι η Dyson μπορεί να δει τα γεγονότα ρύπανσης που συμβαίνουν και οι καθαριστές της μπορούν να εκπαιδεύσουν σχετικά με την προσωπική έκθεση. Οι μηχανικοί της Dyson πιστεύουν ότι είναι οι πρώτοι και μοναδικοί στον κόσμο που μπορούν να ειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τη ρύπναση στις τοπικές τους περιοχές, όπως πυρκαγιές ή αμμοθύελλες, με βάση τα δεδομένα ποιότητας αέρα από τους καθαριστές της Dyson. 200 εκατομμύρια σήματα για την ποιότητα του αέρα αποστέλλονται από τους καθαριστές στους μηχανικούς της Dyson κάθε μέρα, ενημερώνοντας για τη μελλοντική έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με την προσωπική έκθεση.

Το επερχόμενο Dyson Zone θα χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία για να παρακολουθεί και να καθαρίζει τον αέρα στον προσωπικό σας χώρο. Το Dyson Zone είναι συνδεδεμένο και η εφαρμογή MyDyson θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την ποιότητα του αέρα και την ηχορύπανση, καθώς και εβδομαδιαίες αναφορές τάσεων ρύπανσης, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των ατόμων ώστε να αναλάβουν ουσιαστική δράση και να μειώσουν την έκθεση στη ρύπανση.

Παράλληλα με την ανάπτυξη προϊόντων, η Dyson συνεργάζεται με ερευνητικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα για να προωθήσει την παγκόσμια κατανόηση της ποιότητας του αέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2019, οι μηχανικοί της Dyson ανέπτυξαν το συνδεδεμένο σακίδιο πλάτης Dyson για την ποιότητα του αέρα για το πρόγραμμα Breathe London Wearables. 250 μαθητές φόρεσαν το σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με αισθητήρες σωματιδίων και αερίων, GPS και μια μπαταρία για να παρακολουθούν την έκθεσή τους στη ρύπανση κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο, στους δρόμους του Λονδίνου – το 31% των παιδιών που συμμετείχαν άλλαξαν τη διαδρομή τους προς το σχολείο για να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση στη ρύπανση. Τα έξυπνα σακίδια χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, Γκάνα, Μαλάουι, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Τανζανία, Ουγκάντα και Ζιμπάμπουε, στο πλαίσιο του προγράμματος CAPPA, υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, για την κατανόηση των ποσοστών άσθματος μεταξύ των παιδιών της Αφρικής.

Μελλοντικά Σχέδια

Η Dyson βρίσκεται στη μέση της υλοποίησης του πενταετούς επενδυτικού της σχεδίου ύψους 2,75 δισ. λιρών σε νέες τεχνολογίες, διπλασιάζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της μέχρι το 2025. Το ηλεκτρονικό υλικό, το λογισμικό και η συνδεσιμότητα παίζουν βασικό ρόλο εδώ, καθώς η Dyson ενσωματώνει αυξανόμενη νοημοσύνη στα μηχανήματά της, στην εφαρμογή MyDyson και στην εμπειρία του ιδιοκτήτη, καθώς μακροπρόθεσμα επιδιώκει τη δημιουργία προϊόντων που βελτιώνονται από μόνα τους.

    You May Like This