nowmag.gr

Ο επόμενης γενιάς Exynos δείχνει πως θα ξεπεράσει σχετικά εύκολα τον Exynos 2100, τουλάχιστον στον τομέα των γραφικών.

Σύμφωνα με αναφορές πηγών από την Κορέα, οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα γραφικών της AMD με τεχνολογία RDNA 2 που προορίζεται για το επόμενης γενιάς chipset Exynos της Samsung, έχει έως και 30% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τα γραφικά Mali-G78 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Galaxy S21 Ultra με το chipset Exynos 2100.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι η επόμενη γενιά Mali-G710 υπόσχεται αύξηση κατά 20% στην απόδοση, τότε το νέο chipset Exynos που θα διαθέτει τεχνολογία RDNA 2 θα προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση κατά περίπου 10%.

Ωστόσο, από τις ίδιες αναφορές μαθαίνουμε πως ο επεξεργαστής γραφικών που αναπτύχθηκε από την AMD αντιμετωπίζει θέματα throttling, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει υψηλά τις ταχύτητες (clock speed) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία δεύτερη δοκιμή έδειξε μείωση στην απόδοση κατά 20% ενώ η τρίτη δοκιμή μείωση κατά 30%.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Computex, η διευθύνων σύμβουλος της AMD, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα φέρει την αρχιτεκτονική RDNA 2 σε ένα μελλοντικό chipset Exynos το οποίο μάλιστα θα υποστηρίζει τεχνολογίες Ray Tracing και VRR (variable rate shading – σκίαση μεταβλητού ρυθμού).

Το νέο αυτό chipset αναμένεται να ονομαστεί Exynos 2200 και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει από smartphones έως και φορητούς υπολογιστές.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 30/6/2021)

You May Like This