nowmag.gr

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, δήλωσε ότι διόρισε κάποιον που θα τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και δεν άργησε να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα αυτού του προσώπου.

Λιγότερο από μία ημέρα αργότερα, ο Musk επιβεβαίωσε ότι η επικεφαλής του διαφημιστικού τμήματος της NBCUniversal, Linda Yaccarino, αναλαμβάνει τη θέση. Η Yaccarino αναμένεται να ξεκινήσει στο νέο της ρόλο σε περίπου έξι εβδομάδες.

Η Yaccarino «θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και στις νέες τεχνολογίες», έγραψε ο Musk. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Linda για να μετατρέψουμε αυτή την πλατφόρμα στο X, την εφαρμογή για τα πάντα».

Λίγο αφότου ο Musk δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του CEO για να γίνει επικεφαλής τεχνικός διευθυντής και εκτελεστικός πρόεδρος του Twitter, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Yaccarino ήταν σε συζητήσεις για τη θέση. Την Παρασκευή, η NBCU επιβεβαίωσε ότι η Yaccarino αποχωρεί από την εταιρεία. Αυτή δεν είναι ακριβώς η ιδανική στιγμή για το NBCU, δεδομένου ότι η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει στους διαφημιστές το επερχόμενο πρόγραμμά της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Υπό την εποπτεία της Yaccarino, το NBCU συνέχισε τους στενούς δεσμούς του με το Twitter. Οι δύο πλευρές επέκτειναν πρόσφατα τη συνεργασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο πλαίσιο των οποίων το Twitter θα φιλοξενήσει βίντεο από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Yaccarino έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη στο Musk «Γεια σου, @elonmusk, ορίστε μια ιδέα για τη νέα μας συνεργασία: Periscope για το Παρίσι 2024. Ας πάμε πρώτα σε υψηλή ανάλυση».

Η Yaccarino θα μπορούσε να βοηθήσει το Twitter να εξομαλύνει τις εντελώς προβληματικές σχέσεις του με πολλούς διαφημιστές. Τους μήνες μετά την ανάληψη του ελέγχου του Twitter από τον Musk, αναφορές έδειξαν ότι πολλοί από τους κορυφαίους διαφημιστές της εταιρείας είχαν προσωρινά σταματήσει να δαπανούν διαφημιστικό budget στην πλατφόρμα. Κάποιοι φέρονται να εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν δίπλα σε μηνύματα ρητορικής μίσους και με παραπληροφόρηση υπό τη χαλαρότερη προσέγγιση του Μασκ για το συντονισμό περιεχομένου.

Ο Musk αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο και η θητεία του ήταν τουλάχιστον χαοτική. Από την ταχεία απόλυση της προηγούμενης ηγετικής ομάδας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων μέχρι την προώθηση ενός σχεδίου για την εκκαθάριση ανενεργών λογαριασμών (συμπεριλαμβανομένων εκείνων των αποθανόντων), φαίνεται ότι δεν πέρασε σχεδόν ούτε μια μέρα τους τελευταίους επτά μήνες χωρίς να συμβεί κάτι γύρω από τον Elon Musk και το Twitter.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Musk δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τους χρήστες αν θα έπρεπε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ή να φέρει κάποιον άλλον στη θέση αυτή. Μέτα από 17,5 εκατομμύρια ψήφους, η πλειοψηφία (57,5%) ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Musk. Ο Musk υποσχέθηκε να κάνει ακριβώς αυτό και να επικεντρωθεί στην τεχνική πλευρά του Twitter μόλις βρει κάποιον να αναλάβει. Πέντε μήνες αργότερα, φαίνεται ότι τήρησε τον λόγο του.

Λίγο αφότου ο Musk δήλωσε ότι αποχωρεί από την κορυφαία θέση του Twitter, η τιμή της μετοχής της Tesla ανέβηκε κατακόρυφα. Με την Tesla να μένει πίσω από τον στόχο της να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος, παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών, υπάρχει το ενδεχόμενο η κυκλοφορία του Cybertruck να αναβληθεί και πάλι λόγω καθυστέρησης στην παραγωγή μπαταριών. Με αυτά τα δεδομένα, ο Musk ίσως χρειαστεί να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην εταιρεία αυτή, κάτι που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο παράπονο των μετόχων της Tesla.

Πηγή: https://www.insomnia.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/5/2023)

You May Like This