nowmag.gr

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η εταιρεία Poly Network πήγε από τις παρακλήσεις, στις απειλές για αγωγές στο να προσφέρει στον χάκερ θέση συμβούλου σε ζητήματα ασφαλείας στην εταιρεία.

Φαίνεται ότι ο χάκερ πίσω από την ιστορική ληστεία στη Poly Network άλλαξε γνώμη. Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων επιβεβαίωσε σε ανάρτηση στο επίσημο blog της ότι τη Δευτέρα, ο ανώνυμος χάκερ που κατάφερε να κλέψει σχεδόν $610 εκατομμύρια κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία από την πλατφόρμα επέστρεψε και την τελευταία δόση.

«Σε αυτό το σημείο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών που μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού έχουν ανακτηθεί πλήρως» διαβάζουμε στο επίσημο blog post με την εταιρεία να ανακτά επιτυχώς «τα τελευταία περίπου 141 εκατομμύρια δολάρια σε tokens νωρίτερα σήμερα» (σημ.: τη Δευτέρα). Η Poly Network ευχαρίστησε επίσης τον «Mr. White Hat» -όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον χάκερ τις τελευταίες εβδομάδες- για την μέχρι τώρα συνεργασία του με την εταιρεία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ανώνυμος χάκερ (ή ενδεχομένως ομάδα από χάκερ) έγραψε σε μια δημόσια συνεδρία «Ask Me Anything» που οργανώθηκε από την Poly Network ότι είχαν πάντα πρόθεση να επιστρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την ελπίδα η Poly Network να μάθαινε κάτι από αυτές τις επιθέσεις». Όταν ερωτήθηκαν γιατί έκαναν την ληστεία, ο χάκερ ή οι χάκερ απάντησαν «για πλάκα».

Τα πράγματα πάντως είχαν φτάσει σε απελπιστικό σημείο για την Poly Network, η οποία σε αντάλλαγμα για να επιστραφεί ένα μέρος των κλοπιμαίων -περίπου $200 εκατομμύρια από τα συνολικά $610 εκατομμύρια- είχε φτάσει στο σημείο να προσφέρει $50 χιλιάδες στον χάκερ καθώς και μία… θέση στην εταιρεία. Και αυτά, πάνω από τα $500 χιλιάδες που είχε απορρίψει ήδη ο χάκερ, ο οποίος επέμενε να γίνουν δωρεά σε κάποιο ίδρυμα ή κάποια τεχνολογική κοινότητα που είχε συνεισφορά στην ασφάλεια blockchain.

Η εταιρεία Poly Network επιβεβαίωσε στο CNBC ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του Mr. White Hat, παρόλο που ήταν υπεύθυνος για την μεγαλύτερη ληστεία αυτού του τύπου ξεπερνώντας τα $535 εκατομμύρια της ληστείας του Coincheck και τα $450 εκατομμύρια του Mt.Gox πριν υποβάλλει αίτηση για πτώχευση το 2014. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία Poly Network ήταν τυχερή που έπεσε σε… τέτοιο άτομο.

«Οι ενέργειές μου, που μπορεί να θεωρηθούν περίεργες, ήταν μέρος της προσπάθειας μου να συμβάλω στην ασφάλεια του εγχειρήματος Poly με το προσωπικό μου στυλ» δήλωσε ο χάκερ σε ένα μήνυμα που συμπεριέλαβε στην τελευταία συναλλαγή σύμφωνα με το CNBC. «Η συναίνεση επετεύχθη με οδυνηρό και σκοτεινό τρόπο, ωστόσο λειτουργεί».

Πηγή: insomnia.gr

You May Like This